Sappeen kesäteatterin ensimmäinen ohjaaja Heikki Paavilainen palaa ohjaksiin, kun näyttämöllä yritetään selvitä lottovoiton huumasta ja hankaluuksista

Tuleeko pikarikastuneista onnellisia?

Kaikki oikein? Näyttelijä Ilkka Koivula ja ohjaaja Heikki Paavilainen neuvonpidossa.

Kaikki oikein? Näyttelijä Ilkka Koivula ja ohjaaja Heikki Paavilainen neuvonpidossa.

Anna-Leena Härkösen kaksi vuotta sitten ilmestynyt romaani Kaikki oikein kertoo siitä, miten lottovoiton pikarikastama pariskunta ryhtyy käyttämään rahaa isolla kädellä ja hankkii itselleen muun muassa luksusasunnon Helsingistä.

Romaanista tehty näytelmäkäsikirjoitus ja varsinkin sen pälkäneläistetty versio käsittelevät asiaa maalaisemmin ottein. Käsikirjoittaja, ohjaaja Heikki Paavilainen nostaa Sappeen kesäteatterille laatimassaan versiossa esiin rakennuslupa-asioita ja muuta hankaluutta, mihin luksushuvilaa rakentava pariskunta voi törmätä.

Paavilainen kirjoittaa pilke silmäkulmassa, tietenkin. Kaikki oikein -näytelmä on tuore komedia, jonka teema on oikeastaan ikivanha. Raha ei tuo onnea, tai ei ainakaan pelkästään sitä.

Veikkauskin mainostaa, että unelmointi on tärkeintä. Mutta mitä sitten, kun suomalaisten yhteisestä unelmasta tulee yhtäkkiä todellinen rahavuori? Riittävätkö taidot ja järki?

– Ohjaajalla ainakin riittää intoa, Heikki Paavilainen vakuuttaa.

Hän polkaisi aikanaan käyntiin koko Sappeen kesäteatteritoiminnan. Hänen ohjaamansa Olavi Virta -musikaali kesältä 2009 pitää edelleen hallussaan yleisöennätystä. Sen 18 000 katsojan lukemia yksikään muu esitys ei tähän mennessä ole pystynyt lyömään.

Kaikki oikein on myös musiikkinäytelmä, mutta ei yhtä selkeästi, kuin Sappeen lähikesien esitykset ovat olleet. Paavilainen haluaa tehdä myös puhekomediaa ja antaa riittävästi tilaa Anna-Leena Härkösen nokkelalle ja notkealle kielelle.

Sappeen kesäteatteri on ammattiteatteria, ja rooleissa nähdään monia muilta näyttämöiltä, elokuvista ja tv-sarjoista tuttuja näyttelijöitä. Pääosia esittävät Ilkka Koivula, Karoliina Vanne, Merja Koivula, Mikko Töyssy ja Heikki Hela.

Kaikki oikein

 

  • Sappeen kesäteatteri
  • ohjaus: Heikki Paavilainen
  • Käsikirjoitus: Heikki Paavilainen Anna-Leena Härkösen tekstin pohjalta
  • esityspaikka: Sappeen kesäteatteri, Sappeenvuorentie 200
  • kesto: 2 tuntia 15 minuuttia väliaikoineen
  • ikäsuositus: kaikenikäisille
  • ensi-ilta: perjantai 1.7. klo 19
  • esityksiä: 28

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?