Teemapäivä: Pirkanmaan Avoimet Kylät -päivä ulottuu myös Kangasalle

Huutokauppaa, kesäkahvilaa, mato-ongintaa ja retkeä

Pirkanmaalla ja koko Suomessa vietetään ensi lauantaina 11. kesäkuuta Avoimet Kylät -päivää. Tapahtuma esittelee paikallista elämänmenoa ja kylätoimintaa, houkuttelee uusia asukkaita ja muistuttaa maaseudun mahdollisuuksista. Pirkanmaalta mukana on 35 kylää. Kylien monipuolisten tapahtumien järjestelyistä ja ohjelmista vastaavat kylien aktiiviset ihmiset, yhdistykset, yritykset ja toimijat. Päivän organisoivat maakunnalliset kyläyhdistykset yhdessä Suomen Kylätoiminta ry:n kanssa.

Kangasalla tapahtumia on neljässä eri kylässä. Majaalahden kyläyhdistys järjestää huutokaupan Majaalahden koululla alkaen kello 13.Kuohenmaan Kyläyhdistys pitää Kuohenmaan koululla kesäkahvilaa kello 12–15.

Kuhmalahden Vehkajärvellä puolestaan tutustutaan Mattilantien varren historiaan, nykypäivään ja tulevaisuuteen. Matkaa taitetaan Vehkajärven koululta Kivisalmen sillalle ja takaisin polkupyörin sekä varttuneemmalle väelle suunnatuin traktorivetoisin kärryin. Matkalla pysähdellään kuulemaan merkittävien paikkojen tarinoita. Lähtöpaikkana on Vehkajärven koulu, jossa on kesäkahvio. Vehkajärven Nuorisoseuran järjestämä retki alkaa kello 10.

Iharin Myllytorpalla on kesäkahvio ja mato-ongintakisa kello 12–16. Tapahtuman järjestää Iharinkosken kyläyhdistys.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?