Villa Armas hyppää kesään

Kesän näyttely on avattu Galleria Villa Armaassa. Näyttelyiden sarjan aloittavat neljä koillispirkkalaista taiteilijaa Raili Rannikko, Pirjo Kuulusa, Tuula Kuusisto ja Mirja Kankainen.

Esillä on liki 100 työtä, jokaiselta taiteilijalta yli 20 taulua. Tekniikat vaihtelevat akvarellista, akryyliin ja öljyväritöihin, ja mukana on muutama posliinityökin.  Kuulusan Diiva-teoksesta lähti liikkeelle matkaaminen suomalaiseen kesämaisemiin ja kukkaloistoon. Hänen Intian-matkansa tuo oman salaperäisen vivahteensa tarjontaan.

Rannikon työt nousevat näyttelyssä esille hänen omintakeisen tyylinsä vuoksi. Se on hyvin ekspressiivistä, värien käyttö on runsasta ja vahvaa.  Hänen töistään näkyy tekemisen vimma ja inspiraation palo. Kuusisto välittää katsojilleen tunnelmia hillittyjen ja hienostuneiden sinisten ja violettien siveltimevetojen kautta niin akryyli-  kuin akvarellivärein. Galleriaan hän on tuonut tällä kertaa esille kukkataulujaan. Kankaisen taideopiskelu on alkanut yli 30 vuotta sitten posliinimaalauksesta, mutta reilu kymmenen vuotta sitten hän löysi  öljyvärimaalauksen. Hän saa innostuksensa ympäröivästä luonnosta ja Suomen kesän valoisuudesta.

”Hyppy kesään” Galleria Villa Armaassa 29.6. asti. Armas Branderin katu 8, ke–su 12–18.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?