Ilmaisia ohjeita

Hyvin monet perheet ja myös yksityishenkilöt ovat siirtymässä maaseudulle rentoutumaan useaksi viikoksi. Maaseudulla asuvat osaavat olla ja elää, mutta kaupunkilaisia on syytä hiukan ohjeistaa.

Kyykäärme voi luikerrella mökin ovesta ja hyttyset ikkunoista. Maalla onkin pidettävä kaikki luukut kiinni. Jos käärme kuitenkin pääsee puraisemaan, hyökkäyksen uhrille on syötettävä kortisonia tai seerumia. Jollei niitä satu olemaan lääkekaapissa, pitää soittaa numeroon 118. Myrkyn sähköjohdoille kaatamia puita ei ole syytä yrittää kaataa itse.

Muurahaiset eivät ole vaarallisia, vaikka kaupunkilaiset niin luulevat. Muurahaiset ovat kuitenkin kiusallisia, jos niitä pääsee telttaan. Sen sijaan punkki on vaarallinen. Sen poistamiseksi pitää varastossa olla pihdit.

Saunaa ei kannata lämmittää liian kuumaksi, sillä uuden rakentaminen ottaa oman aikansa. Mansikat on helpompi ostaa kaupasta kuin viljellä itse. Nyt se on jo myöhäistäkin.

 

Uusi kiusallinen ilmiö on zika-viruksen leviäminen. Se on vaarallinen raskaana oleville naisille.

Koska Rio de Janeiron tämän kesän olympialaisiin olisi matkustanut paljon raskaana olevia naisia, heidän matkansa ja olympiakisat peruutetaan eräiden asiantuntijoiden vaatimuksesta. Kuvittelen, että heidän joukossaan Suomesta ovat ainakin professorit Heikki Hiilamo ja Anu Koivunen sekä kansanedustaja Ville Niinistö, sillä he vastustavat kaikkea muutakin.

Lohdullista on se, että sellainen virustauti, johon eivät antibiootit auta lainkaan, on löydetty vasta yhdessä amerikkalaisessa naisessa. Se tuskin leviää tänä kesänä Suomen maaseudulle.

 

Uusi jätelaki on laadittu maaseudun kiusaksi. Lievennettynäkin pääasiassa luonnon antimien varassa asuva erakkokin joutuu hankkimaan muutamia tuhansia euroja maksavan, elefantin kokoisen säiliön fosforimittareineen, jotta litraakaan vettä ei valuisi lähiseudulla mahdollisesti olevaan järveen, jokeen, puroon tai mereen.

Menetelmää on testattu Talvivaaran kaivoksessa ja Vaasan hallinto-oikeudessa. Talvivaaran tilanne on saatu julkisuudelta piilossa hallintaan. Tälle erämaa-alueelle kaavaillaan rallicross-rataa, jossa talvisin voidaan järjestää ampumahiihdon maailmanmestaruuskisoja.

 

Tässä yhteydessä on hyvä opastaa myös niitä lukijoita, jotka jäävät kaupunkiin tai tulevat esimerkiksi jotain pakoon tai hakuun. Ennen muuttoa on viisasta tehdä koekäynti. Asuminenhan on etenkin pääkaupunkiseudulla kallista. Ei pidä suinpäin rynnätä pankin lainatiskille. Kannattaa aloittaa esimerkiksi Kaivohuoneen tai muiden yökerhojen baaritiskeiltä.

Kirjoittaja on lehtimies, Aitoo – Helsinki.

Kirjoittaja on lehtimies, Aitoo – Helsinki.

Helsingissä puolet asunnoista on yksinäisten ihmisten käytössä. Jos on hiukankin puhetaitoa ja siistit vaatteet, muutaman viikon kortteeri voi löytyä yllättävänkin helposti. Ja miksei pitempikin.

Omakohtainen onneni oli löytää asuinkumppani kadulta, Tampereen Hämeenkadulta, ja niin sitä on asuttu yhdessä kaupungeissa ja maaseudulla vuosikymmeniä.

Tässä ei tietenkään voi kaikkiin erillisiin tilanteisiin antaa ratkaisua, mutta kyllä meitä neuvojia riittää.

Juuri nyt on tärkeintä muistaa toivottaa kaikille näiden viestien vastaanottajille hyvää eli mielenkiintoista kesää.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?