Kemppainen hiippakuntavaltuuston varapuheenjohtajaksi

Tampereen hiippakunnan helmikuussa valittu uusi hiippakuntavaltuusto kokoontui ensimmäisen kerran viime keskiviikkona Näsin salissa Tampereen seurakuntien talossa. Hiippakuntavaltuuston puheenjohtajaksi kaudelle 2016-2020 valittiin Asko Alajoki ja varapuheenjohtajaksi Pälkäneen kirkkoherra Jari Kemppainen. Toukokuussa menehtyneen valtuutettu Tapio Niemisen paikalle hiippakuntavaltuuston maallikkojäseneksi kutsuttiin Hannu Huusari. Tuomiokapitulin maallikkojäseneksi tuli valituksi Anna-Kaisa Immonen. Hänen ensimmäiseksi varajäsenekseen valittiin Pertti Laaksonen ja toiseksi varajäseneksi Timo Koivula.

Kirkkolain mukaan hiippakuntavaltuuston tehtävänä on tukea ja edistää kirkon tehtävän toteutumista hiippakunnassa ja sen seurakunnissa, hyväksyä vuosittain hiippakunnan toiminta- ja taloussuunnitelma sekä talousarvio, hyväksyä hiippakunnan edellisen tilikauden toimintakertomus ja tilinpäätös, perustaa ja lakkauttaa tuomiokapitulin virat ja käsitellä hiippakuntavaltuuston jäsenten, tuomiokapitulin, kirkkoneuvostojen, yhteisten kirkkoneuvostojen ja seurakuntaneuvostojen sille tekemät aloitteet.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?