Koulumatkat jatkossa matkakortin koululipulla

Kangasalan koululaisten bussimatkoihin tulee muutoksia elokuusta alkaen. Jos oppilaalle on myönnetty oikeus koulukuljetukseen bussilla, lukuvuonna 2016–2017 oppilaan matkakorttina tullaan käyttämään Tampereen joukkoliikenteen matkakorttia, jolle on ladattu koululippu. Huoltajat vastaavat Tampereen joukkoliikenteen henkilökohtaisen matkakortin hankkimisesta oppilaalle sekä koululipun lataamisesta matkakorttiin.

– Wilmassa ja kunnan nettisivuilla on jo tiedotettu asiasta. Kaikissa Tampereen kaupunkiseudun kunnissa on uudistuksen myötä samanlainen käytäntö oppilaiden bussikuljetuksissa. Kangasalan kouluissa on yhteensä 520 bussikuljetusoppilasta, liikennesuunnittelija Tuomas Kähkönen Kangasalan kunnasta kertoo.

Jos oppilaalla on jo Tampereen henkilökohtainen matkakortti, se käy myös koululipun lataamiseen ja uutta matkakorttia ei tarvitse hankkia. Matkakortin voi hankkia Tampereen joukkoliikenteen asiakaspalvelusta. Tällöin mukana tulee olla oppilaan kelakortti. Kortin voi hankkia lapsen omilla verkkopankkitunnuksilla nettilatauspalvelusta nella.tampere.fi.

Matkakortti maksaa viisi euroa. Sille voi ladata koululipun lisäksi myös muita lippuja, esimerkiksi arvolipun muuta matkustamista varten. Koululippu käy kaikilla vyöhykkeillä (ABCDEF-vyöhykkeet). Lippu kelpaa Nysseissä eli Tampereen seudun joukkoliikenteen tilaamassa liikenteessä. Koululippu on tarkoitettu koulumatkalle ja se on aina henkilökohtainen. Matkakortilla on käytettävissä kaksi koulumatkaa lukuvuoden jokaisena koulupäivänä klo 6.30 – 17.  Koululipussa matkoissa on kahden tunnin vaihto-oikeus, ja matkakortti käytetään aina lukijassa autoon noustessa.

Matkakortti hankitaan vain kerran ja se säilyy lapsen käytössä myös sen jälkeen, kun hän ei ole oikeutettu koulukuljetukseen bussilla. Kadonneen kortin voi sulkea ja kortti voidaan korvata uudella Tampereen joukkoliikenteen asiakaspalvelussa tai Nella Nettilatauspalvelussa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?