Suvipäivät tuo säpinää Sahalahteen

Sydänkesä on käsillä. Juhannuksen jälkeisellä viikolla Sahalahdella vietetään perinteisesti Suvipäiviä. Paikalliset yhdistykset ja muut toimijat järjestävät tapahtumia ja tarjoavat kyläläisille mahdollisuuksia kohdata kasvokkain.

Sahalahti-Seura järjestää Suvipäivien avajaiset makasiinilla sunnuntaina 26. kesäkuuta kello 18. Samalla avataan makasiinin kesänäyttelykausi. 10.7. asti makasiinilla on esillä Kari Elkelän kokoama Sota-ajan kuva -näyttely. Näyttelyn esittelyn lisäksi avajaisissa on tarjolla musiikkia ja ruumiinravintoa: Reima Ojala ja Suvi Puronen laulavat ja laulattavat sota-ajan lauluja. Jari Männikkö tuo makasiinin pihalle soppatykkinsä ja myynnissä on lihasoppaa iltapalaksi tai kotiin viemisiksi.

Tiistaina 28. kesäkuuta kello 18 Rajalan kämpällä Laipanmaassa lauletaan ja viihdytään yhdessä Tähkäpäiden seurassa. Keskiviikkona 29.6. kello 18 kisaillaan Vilpeilän koulun pihamaalla, kun Vilpeilän Valpas järjestää avoimet pihapelien Sahalahden mestaruuskisat lajeina mölkky ja petankki.

Suviviikon kirkkokonsertissa esiintyvät tänä vuonna tangokuningattarena aikanaan tunnetuksi tullut Elina Vettenranta säestäjänään Hanna Nieminen. Konsertti on torstaina 30.6. kello 19 Sahalahden kirkossa.

Lahdenkulman kyläyhdistyksen kesäjuhlat järjestetään perjantaina 1.7. kello 18-21 uudessa, mutta perinteikkäässä, ympäristössä Eskolan tuulimyllyn juurella. Ohjelmassa on musiikkia ja muuta mukavaa kesäjuhlameininkiä. Eskolan mylly löytyy osoitteesta Madesaarentie 8.

Lauantaiaamuna suunnataan markkinoille. Lauantaina tapahtuu myös seurakuntatalon ja Rekolan pihapiirissä: seurakunnan talkooväki kutsuu väkeä vohvelikahville ja pikkuväki pääsee irrottelemaan pomppulinnassa. Lauantai-iltana tanssitaan Salmentaan lavalla. Sahalahden Martat järjestävät – kymmenennen kerran – suvitanssit Salmentakana osoitteessa Oksijärventie 60.

Suvipäivien päätteeksi sunnuntaina 3.7. Sahalahden kirkon kellot kutsuvat kyläläisiä ja kesäasukkaita suvimessuun, joka alkaa kello 12.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?