Neljä kertaa Quattro Stagioni

Rysäjärven kuningatar Evita (Eveliina Virtanen) on juuri saanut taksikuski Erkki Janatuiselta (Elina Wallgren) kirjeen, jossa kerrotaan Nobelin rauhanpalkinnon myöntämisestä.

Rysäjärven kuningatar Evita (Eveliina Virtanen) on juuri saanut taksikuski Erkki Janatuiselta (Elina Wallgren) kirjeen, jossa kerrotaan Nobelin rauhanpalkinnon myöntämisestä.

Valkeakoskiopiston Pälkäneen Musiikkiteatteri -ryhmän kolmas kesäkiertue suuntautui tänä vuonna Luopioisiin, Laitikkalaan, Rautajärvelle ja Onkkaalaan. Esitykset jakautuivat viime lauantain ja sunnuntain aikana kahdelle päivälle niin, että iltapäivällä oli ensimmäinen ja illalla toinen esitys.

– Tiivis rytmi vaati nyt näyttelijöiltä paljon, mutta ryhmä selvisi esityksistä todella hienosti, ryhmän ohjaaja ja näytelmän käsikirjoittaja Pasi Repo kiitteli.

Quattro Stagioni -näytelmä sai ensi iltansa jo helmikuussa. Kesäteatteriesityksessä muutosta tuli vain säestykseen, joka toteutettiin nyt kitaran ja huuliharpun voimin. Säestys istui esitykseen hyvin.

– Koska esityspaikat ja tilat vaihtuivat, mikään ei ollut rutiinia. Esitykset liikkumiset, rytmi ja akustiikka menivät uusiksi joka kerta, Repo kuvaa kiertueen vaikutuksia näytelmän esittämiseen.

Rysäjärven kylään sijoittuvat tapahtumat sisältävät ajankohtaisia käänteitä niin sisäilma-, maahanmuutto- kuin suurvaltakysymyksissäkin. Alussa kylään muuttaa kaksi pakonaista Laitikkalasta

Pizzerian pitäjä Ishmael (Matti Aaltonen) kertoo pizzerian laajentuneen kunnantaloksi, eduskunnan istuntosaliksi, suurlähetystöksi, pakolaisten vastaaottokeskuksesi ja kuoroharjoitusten pitopaikaksi. Ishmael tuli pyörittämään pizzoja, mutta nyt hänestä tuntuu, että pizza pyörittää maailmaa.

Pizzerian pitäjä Ishmael (Matti Aaltonen) kertoo pizzerian laajentuneen kunnantaloksi, eduskunnan istuntosaliksi, suurlähetystöksi, pakolaisten vastaaottokeskuksesi ja kuoroharjoitusten pitopaikaksi. Ishmael tuli pyörittämään pizzoja, mutta nyt hänestä tuntuu, että pizza pyörittää maailmaa.

Laitikkalasta paenneet pakonaiset, levyseppäteologi Aino Harras (Teija Kari) kertoo tulkki Vieno Kiillolle (Marjatta Saarinen) heidän saaneen töitä pizzeriasta uuninkorjaajana ja ruokalistojen kääntäjänä

Laitikkalasta paenneet pakonaiset, levyseppäteologi Aino Harras (Teija Kari) kertoo tulkki Vieno Kiillolle (Marjatta Saarinen) heidän saaneen töitä pizzeriasta uuninkorjaajana ja ruokalistojen kääntäjänä

ja kunnanhallitus keksii väistötilakseen paikallisen pizzerian. Lopulta kylä toimii suurvaltojen neuvottelupaikkana ja saa Nobelin rauhanpalkinnon.

– Juoni oli hyvin ajankohtainen, Sirpa ja Jarmo Aaltonen kiittelivät Laitikkalan esityksen jälkeen.

Pariskunta saapui katsomaan esitystä varta vasten Hyvinkäältä saakka, sillä Sirpan serkku Teija Kari esiintyi näytelmässä. Esityspaikkana toiminut Laitikkalan Seurantalo ja erityisesti näytelmän lauluosuudet tekivät vaikutuksen Aaltosiin.

– Näytelmästä jäi hyvä maku, saatamme hyvin tulla uudestaankin, he sanoivat.

Myös kesälaitikkalalaiset Pirkko ja Markku Karvonen nauttivat illasta.

– Varsinkin kuningatar Evitan esitykset (roolissa Eveliina Virtanen) tekivät vaikutuksen ja näytelmä oli hauska, Karvoset kehuivat.

Karvosilla on ollut mökki Laitikkalassa jo neljäkymmentä vuotta ja he ovat innokkaita kesätapahtumissa kävijöitä.

Laitikkalassa esitystä oli seuraamassa nelisenkymmentä ihmistä, saman verran kuin Luopioisissakin samana päivänä. Esityksen jälkeen oli hetken tanssia Musiikkiteatterilaisten tahdittamana.

Sunnuntaina iltapäivän esitys oli Rautajärvellä, ja kiertueen viimeinen näytös nähtiin illalla Onkkaalan Vilpolassa. Kaikkiaan näytelmän näki reilut sata katsojaa.

– Kesäkiertue on hieno kokemus, tämä kasvattaa näyttelijöitä paljon enemmän kuin saman verran esityksiä samassa paikassa, Repo kertoo.

Kuvassa Rysäjärven kulttuurituottaja Kaarina Solsidan (Päivi Kosonen), pakonainen Vieno Kiilto (Marjatta Saarinen), Peräkammarin poika Paavo Rekilä (Raija Vaaleri) ja naapuri Lahja Kääriäinen (Anneli Malkki) kuuntelevat palautetta hyvin järjestetystä suurvaltatapaamisesta.

Kuvassa Rysäjärven kulttuurituottaja Kaarina Solsidan (Päivi Kosonen), pakonainen Vieno Kiilto (Marjatta Saarinen), Peräkammarin poika Paavo Rekilä (Raija Vaaleri) ja naapuri Lahja Kääriäinen (Anneli Malkki) kuuntelevat palautetta hyvin järjestetystä suurvaltatapaamisesta.

Pälkäneen Musiikkiteatterin kesäkiertueella osallistuivat kaikki näyttelijät, jotka olivat mukana jo talven esityksissä. Rooleissa nähtiin Matti Aaltonen, Pirjo Heinonen, Teija Kari, Päivi Kosonen, Anneli Malkki, Marjatta Saarinen, Henna Salokangas, Raija Vaaleri, Eveliina Virtanen ja Elina Wallgren.

– Porukan ikähaitari on suuri, mikä on rikkaus. Ryhmä on hyvin kannustava toisiaan kohtaan, Repo kiittelee.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?