Lukion oppilasmäärä kääntyi kasvuun

Pälkäneen päättäjät kantoivat viime vuoden tilinpäätöstä hyväksyessään huolta lukion tilanteesta. Lukiosta kirjoitti tänä keväänä ennätyksellisen pieni ikäluokka: lakitettuja ylioppilaita oli vain 12.

– 43 prosenttia pälkäneläisnuorista hakeutuu lukioon muualle. Kevään kirjoitusten tulosvertailussa koulu jäi kymmenen heikoimman joukkoon. Elinvoimainen kunta tarvitsee vetovoimaisen lukion, joka antaa laadukasta opetusta. Se on ennen kaikkea sivistystoimen ja lukion opettajien vastuulla, Rainer Zeitlin (kok) sanoi.

Lukion oppilasmäärässä on jo tapahtunut käänne. Koulu tunnetaan nuorten keskuudessa kyläkoulumaisesta yhteishengestä.

Tämän kevään yhteishaussa Pälkäneen lukioon valittiin 30 hakijaa ja kesän aikana opiskelijamäärä vielä kasvaa, kun yhteishaun ulkopuolelta tulee kyselyjä vapaista lukio-opiskelupaikoista. Yhteishaussa Pälkäneen lukioon valittujen alin keskiarvo oli 7,08.

– Kolmen vuoden takaisesta opiskelijamäärän notkahduksesta on päästy yli ja opiskelijamäärät on saatu nousuun. Ensi syksynä lukiossa näyttääkin olevan jo noin 90 lukiolaista. Lisäksi ensi lukuvuonnakin lukiossa on vaihto-opiskelija, tällä kertaa Italiasta, vt rehtori Mirva Hirmukallio kertoo.

Pälkäneen lukiossa lakitettiin tänä keväänä ennätyspieni joukko, vain 12 ylioppilasta. Seuraavat ikäluokat ovat noin 30 opiskelijan kokoisia.

Pälkäneen lukiossa lakitettiin tänä keväänä ennätyspieni joukko, vain 12 ylioppilasta. Seuraavat ikäluokat ovat noin 30 opiskelijan kokoisia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?