Mallasvedellä havaittiin sinilevää

Pirkanmaalla havaittiin juhannusviikolla runsaasti sinilevää Lempäälässä Pyhäjärven Mäyriänrannassa. Vähän sinilevää havaittiin viidellä seurantapaikalla, muun muassa Pälkäneellä Mallasvedellä.  Sinilevää on ajankohtaan nähden jonkin verran tavallista enemmän.

Pirkanmaan levätilannetta seurataan kaikkiaan 38 havaintopaikalla. Leväseuranta toteutetaan aiempien vuosien tapaan: Kuntien ympäristöviranomaiset arvioivat sinilevän määrän havaintopaikoilla silmämääräisesti kerran viikossa. Pirkanmaan ELY-keskus tiedottaa tilanteesta torstaisin. Viranomaisen tekemä levähavainto kuvaa hetkellistä tilannetta havainnointipaikalla eikä koko järven tilannetta. Esimerkiksi tuulet ja virtaukset voivat vaikuttaa levälauttojen esiintymiseen järvialueella, ja tilanne voi vaihdella nopeastikin. Kun levää on runsaasti, siitä pyritään ottamaan näyte tarkempaa lajimääritystä varten. Kaikki levähavainnot voi tarkistaa Järviwiki-verkkopalvelusta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?