Kisat pystyyn pienelläkin porukalla

Palkintojenjakoon saapumassa Kati Laatikainen, Anne Ahonen, Kaisa Hartikainen ja Anni Pennanen.

Palkintojenjakoon saapumassa Kati Laatikainen, Anne Ahonen, Kaisa Hartikainen ja Anni Pennanen.

– Pakko myöntää, että olisihan se voinut huonomminkin mennä, naureskelee Kati Laatikainen suorituksensa jälkeen. Hän on juuri suorittanut Hevoshullu-kouluratsastustaitokisassa III tason radan. Taitokisa järjestettiin Luopioisten Ratsastuskeskuksessa 21.6. yhteistyössä Kaukkalan Ratsastajat ry:n kanssa. Kilpailun tarkoituksena oli antaa ratsastajille kokemusta ja kannustaa heitä testaamaan omia taitojaan.

– Kilpailuissa osallistuja voi valita kolmen tason väliltä itselleen sopivimman. I taso on helpoin ja III taso haastavin. Itse ratsastin viime vuonna II tason, joten nyt piti kokeilla jo vähän haastavampaa, neljä vuotta Luopioisten Ratsastuskeskuksella ratsastanut Laatikainen kertoo.

Hevoshullu-kouluratsastustaitokisa on alle 18-vuotiaille järjestettävä kilpailu, jossa ratsastaja ratsastaa valitsemansa tason mukaisen radan. Rata sisältää kouluratsastuksen perusreittien ratsastamista eri askellajeissa, pujottelua ja puomien yli ravaamista. Vaikka kilpailu on suunnattu nuorille ja lapsille, pystyivät aikuisratsastajat osallistumaan suoritukseen kilpailun ulkopuolella.

Tämän vuoden osallistujamäärä jäi viimevuotista pienemmäksi, mutta silti tapahtumasta tehtiin kuulutuksineen ja palkintojenjakoineen virallinen ja viihdyttävä. Tuomarina kilpailussa toimi Marissa Henttinen, Luopioisten Ratsastuskeskuksen omistaja ja KauRat ry:n puheenjohtaja.

– Olen itsekin kilpaillut pitkään kansallisella tasolla, mutta nyt kilpaileminen on saanut väistyä hetkeksi opintojen tieltä, maatalousekonomiaa yliopistossa opiskeleva Henttinen kertoo.

Henttisen mukaan ratsastuskeskus pyrkii järjestämään muutamia harjoituskilpailuja vuodessa oppilaiden kokemusten kasvattamiseksi. Myös Laatikainen on sitä mieltä, että kilpailut ovat aina jännittäviä, mutta kehittäviä kokemuksia, vaikka katsomossa istuisikin vain muutama oman seuran jäsen.

Seuraava tapahtuma Luopioisten Ratsastuskeskuksella 23.7. on tallin 20-vuotisjuhlat, joissa ratsastuskoulun oppilaat esittävät ohjelmaa ja muistellaan yhdessä menneitä vuosia.

Hevoshullu-kouluratsastustaitokisan sijoittuneet:

Kati Laatikainen – Königin (taso III), Anne Ahonen – GG Narcisse (taso III), Kaisa Hartikainen – Vipikkä (taso I), Anni Pennanen – Königs Trixer KS (taso II), Virpi Pennanen – Königin (taso II).

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?