Kirkastusjuhlat ja Apulanta juhlivat yhteistaivaltaan

Aitoon Kirkastusjuhlilla vietetään tänä vuonna erityisiä juhlahetkiä: maalaisfestivaalilla tulee kuluneeksi 20 vuotta yhteistä taivalta Apulanta-yhtyeen kanssa. Ensi viikon maanantai-illan jälkeen Apulanta on esiintynyt Aitoon Kirkastusjuhlilla 20 vuotena peräkkäin. Näin pitkä keikkaputki hakee vertaistaan Suomen rock-musiikin historiassa.

Juhlintaa varten festivaaleista vastaava Aitoon vapaaehtoinen palokunta on varannut yhtyeen Toni Wirtaselle ja Sipe Santapukille monenlaista ekstraohjelmaa. Tämä näkyy mittavimmin sunnuntaina 10.7. kello 13 alkavassa päiväjuhlassa, jolloin yhtyeen voimakaksikko on VPK:n kunniavieraina seuraamassa juhlien kulkua.

Ennen päiväjuhlan virallista alkamista, noin kello 12.45, he ovat juhlakansan tavattavissa ja jakamassa nimikirjoituksia. Päiväjuhlan yhteydessä Santapukki ja Wirtanen luovuttavat VPK:lle henkilökohtaiset muistoesineensä, jotka saavat kunniapaikan festivaalien keskuksessa, Aitoon Honkalan Juhlatalossa. 135 vuotta peräkkäisinä kesinä järjestetty festivaali aikookin tämän myötä avata Aitoon Kirkastusjuhlien Konkarikallerian, johon vuosittain kerätään festivaaleilla monesti esiintyneiden artistien lahjoittamia esineitä ja festarimuistoja. Konkarikalleriaan on tulossa myös legendaarisen rock-taiteilija Juho Juntusen tekemiä artistimuotokuvia.

Toni Wirtaselle on varattu päiväjuhlan päätteeksi iltapäiväkahden jälkeen erikoistehtävä – VPK:n pelastusnäytöksessä hänen on määrä sytyttää liekinheittimellä auto tuleen. Wirtasen, auton ja liekinheittimen lisäksi ohjelmanumerossa on mukana Parolan Panssarimuseon panssarivaunu.

Aitoon Kirkastusjuhlien perinteiden mukaisesti lauantaina alkavat festivaalit huipentuvat maanantaiyön vaihtuessa tiistaiaamuun Apulannan keikkaan. Tämänvuotisten juhlien viimeinen esiintyjä lupaa keikalle myös yllätyksiä, joista ei kuulemma kannata jäädä paitsi.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?