Kirkkoveneet lipuvat Kukkialla kirkastussunnuntaina

Kirkkovene Aallotar lähtötunnelmissa Tervaniemessä kirkastussunnuntaina viime vuonna.

Kirkkovene Aallotar lähtötunnelmissa Tervaniemessä kirkastussunnuntaina viime vuonna.

Hella Wuolijoki kuvaa kirkkoveneitä teoksessaan Kummituksia ja Kajavia, jossa hän muistelee Eino Leinon kesää Kukkialla seuraavasti: ”Katselimme kirkkoveneitä, kun ne valkoisina joutsenina sujahtelivat esille saarten takaa. Tuolta tuli iso Kuohijoen kirkkovenesoutu, tuolta Puutikkalan paatti, sitten Salonsaaren (nyk. Evinsalo) pienempi vene. Airot liikkuivat kaukana äänettömästi, halkoen säteilevinä veitsinä Kukkian silkkipintaa. Hiljainen puheensorina, kirkonkellojen kaukainen kaiku ja kaiken yllä ainainen armollinen aurinko ja pyhä hiljaisuus.”

Kirkastussunnuntain perinteinen kirkkovenesoutu on ensi sunnuntaina 10.7.  Kuohijoen, Puutikkalan ja Kukkian Kulkureiden kirkkoveneet saapuvat Luopioisten uimarantaan aamulla kello 9, jossa on Luopioisten kappeliseurakunnan järjestämä kirkkoveneiden vastaanotto. Kirkkoveneet palaavat lähtöpaikkoihinsa noin kello 12. Puutikkalassa ja Kuohijoella on paluumatkalaisille kahvitukset. Tapahtuma on täysin ilmainen.

Kuohijoen kirkkovene Aallotar lähtee Kuohijoelta Tervaniemen rannasta kello 7, kokoontuminen on kello 6.30. Lisätietoja antaa Sakari Tervaniemi, (0500-984281). Jokainen Aallottaren soutuun osallistuja saa omakseen Aallotar-paidan. Luopioisten kirkonkylästä on Kukkian kirppiksen edestä kimppakyyti Kuohijoelle kello 6.00.

Puutikkalan kirkkovene Ahti2 lähtee Puutikkalasta Saksalan lahdelta kello 7.45, kokoontuminen on kello 7.30  rannassa. Lisätietoja antaa Mika Saksala (040-5379391).

Kukkian Kulkureitten kirkkovene lähtee Luopioisten Niemikunnasta Aholan rannasta kello 8.15. Lisätietoja antaa Erkki Vierikka (0400-237693).

Yleisöä kirkkoveneiden vastaanottoon Luopioisten uimarannalle sekä uusia ja vanhoja soutajia kirkkoveneisiin toivotaan runsain mitoin mukaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?