Hyvinvointileipää omasta uunista

Kahden Suomi-naisen sitkeän uurastuksen tuloksena kehitetty nyhtökaura on paras ruokauutinen sataan vuoteen. Sen kaltaisia, suomalaisia superfuudeja voi jokainen omassa huushollissaan erittäin edullisesti ihan itse soveltaa ja säveltää, esimerkiksi näin:

– Sekoita puulastalla lasi- tai posliinikulhossa näppituntumin kaurahiutaleita, härkäpapurouheseosta, hernerouhetta, vettä, rypsi- ja oliiviöljyä, nokare luomuvoita, kolme tuoretta kananmunaa, kourallinen hyviä rusinoita, ripaus öljyhampun siemeniä ja yrttisuolaa. Mukaan sopii muitakin lisukkeita laitella: mustikoita, puolukoita, juolukoita, variksenmarjoja + kuivattuja, hienoksi jauhettuja horsmia ja nokkosia.

– Tunnin tai kaksi tekeytynyt taikina kaadetaan sentin paksuiseksi kerrokseksi leivinpaperilla äällystetylle uunipellille. Paistetaan 150 asteessa vajaat puoli tuntia. Juur uunista ulos otettu, lämmin, ravitseva, terveellinen, kotimainen proteiiniherkku kaipaa päälleen vain sipaisun luomuvoita.

Mikko Kiio

Reseptin kokeilija, kehittäjä

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?