Lyytinen mukaan sote-uudistuksen esivalmisteluun

Maakuntahallitus nimesi ylimääräisessä kokouksessaan sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelua ohjaavan hallituksen jäsenet ja varajäsenet puolueiden piirien neuvottelutuloksen ja piirihallitusten esitysten ja näihin esityksiin pohjautuneiden tarkennettujen neuvottelujen mukaisesti. Paikkajako perustuu kunnallisvaalien 2012 mukaiseen vaalitulokseen.

Esivalmistelun hallitukseen tulee 11 jäsentä ja varajäsentä, lisäksi kristillisdemokraateille tulee läsnäolo- ja puheoikeudella oleva jäsen ja varajäsen. Esittelijänä tulee toimimaan myöhemmin valittava muutosjohtaja.

Kangasalta hallitukseen valittiin Heikki Lyytinen (kok). Puheenjohtajana toimii Tampereen pormestari  Anna-Kaisa Ikonen (kok) ja ensimmäisenä varapuheenjohtajana Roope Lehto (sd) Nokialta. Toisena varapuheenjohtajana toimii perussuomalaisten Tarja Ahonen. Muut jäsenet ovat Leena Kostiainen (kok), Helena Rissanen (sd), Atanas Aleksovski (sd), Timo Tukia (ps) , Pertti Hakanen (kesk), Sinikka Torkkola (vas)  ja vihreiden Juhana Suoniemi.

Esivalmistelun hallitus ohjaa poliittisesti maakuntatasolla esivalmisteluvaiheessa tapahtuvaa uudistuksen valmistelua. Se seuraa ja ohjaa uudistuksen maakunnallisten tavoitteiden toteuttamista ja tuo uudistuksen toteuttamiseen vastaanottavien organisaatioiden näkökulman.

Esivalmistelun hallitus sovittaa yhteen valtakunnallisia ja maakunnan omia linjauksia tarvittaessa ja tekee maakunnan edunvalvontaa suhteessa valtakunnan tason linjauksiin.

Hallitus valitsee muutosjohtajan ja projektijohtajat johtoryhmän valmistelun pohjalta. Se myös nimeää esivalmistelun johtoryhmän puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?