Mansikkajuhlien kisailu on odotettu kesäperinne

Linnea Viljasen vuoden mittainen odotus palkittiin, kun hän sai kaulaansa mansikkajuhlien 4-vuotiaiden juoksukilpailun voittomitalin.

Linnea Viljasen vuoden mittainen odotus palkittiin, kun hän sai kaulaansa
mansikkajuhlien 4-vuotiaiden juoksukilpailun voittomitalin.

Sunnuntaina Vehkajärven Touhulassa vietettiin mansikkajuhlia joihin teatterin ensi-illan lisäksi kuuluvat olennaisesti urheilukilpailut. Juoksukilpailuissa otettiin mittaa eri ikäryhmiensä nopeimmaita kaksivuotiaista alkaen. Kannustus oli kohdillaan kaikissa sarjoissa, ja sadekin väisti Touhulan pihaa kisaamisen ajan.

Lauantaina neljä vuotta täyttänyt kangasalalainen Linnea Viljanen sai maistuvan syntymäpäivälahjan voittaessaan 4-vuotiaiden sarjan. Kolmessa sukupolvessa paikalle tulleille Viljasille mansikkajuhlat ovat olleet jo vuosia tärkeä, vuosittainen kesäperinne.

Linnea on vanhempiensa mukaan odottanut juhlia kilpailuineen koko vuoden ja muistuttanut aina Touhulan ohi ajettaessa, että tässä on se juoksukilpailupaikka. Lähistöllä mökkeilevä perhe on saapunut juhlille jo vuosikymmenten ajan.

– Itsekin olen täällä jo juossut 4–5- vuotiaana, Linnean isä Tapio Viljanen muistelee.

Mansikkamarkkinoista aikanaan alkunsa saaneita mansikkajuhlia on Vehkajärvellä juhlistettu perinteisesti aina heinäkuun ensimmäisenä sunnuntaina. Urheilukilpailujen lisäksi oli toki tarjolla niitä mansikoitakin sekä arpajaiset.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>