SM-melonnat välietappi matkalla MM-kisoihin

Kangasalan Vesaniemessä järjestetyt ratamelonnan SM-kisat sujuivat Kangasalan Melojien kärkiedustajilta kaksijakoisesti. Ylikunnosta toipuvan Reetta Hallilan SM-hopea oli huippusuoritus, Niklas Vettanen ja Jeremy Hakala olivat tekemässä juuri mitä heiltä odotettiin, mutta Hakalan vihoitellut olkapää keskeytti kaksikon viikonlopun.

Jeremy Hakala ja Niklas Vettanen ehtivät napata lauantaina 200 metrillä kaksikon SM-kultaa ajalla 33.86, mutta sitten peli jäi kesken.

– Olkapää antoi jo perjantaina harjoitellessa merkkejä siitä, että voi olla kipeytymässä. Kaksikon 200 metrin alkuerissä se alkoi kipuilla, mutta voitimme finaalin ok ajalla ja ok vedolla. Yksikön tuhannen metrin alkuerissä olkapää alkoi vihoitella niin, että viikonloppu oli siinä, Hakala kertoi sunnuntaina.

Hakalaa ei siis nähty tonnin finaalissa – eikä kaksikkoa sunnuntaina 500 metrillä.

KaMea edustava ylöjärveläisurheilija ei usko kipeän olkapään kiusaavan pitkään. Jos vaivan saa hoidettua alta pois, mies voi lähteä kolmen viikon kuluttua nuorten MM-kisoihin Valko-Venäjälle tekemään tasoisiaan suorituksia.

– Mitalijahdissa en ole, mutta tavoite on B-finaalissa ja sen kärkisijoista.

Kovista satsauksista huolimatta paikka Rion olympialaisissa karkasi Hakalalta. Karsintamelonnat menivät hyvin, mutta maailman cupit eivät.

– Olihan se iso pettymys, sillä talvi meni hyvin. Ei siinä muu auttanut kuin unohtaa asia, sillä kisoja on vielä tulossa.

 

Vettanen MM-mitalijahtiin

Toinen KaMen kovista miesmelojista, Niklas Vettanen, nappasi SM-kultaa päämatkallaan 200 metrillä. Kangasalalainen on tulokseensa tyytyväinen, sillä hän ei SM-kisoihin lähestyvien nuorten MM-kisojen vuoksi juuri satsannut.

– Näistä kisoista mentiin treenaamalla yli ja herkistellään vasta myöhemmin. Valko-Venäjälle lähden mitalinkiilto silmissä. Jokaisen vastaan tulevan kaverin olen voittanut tällä kaudella, tosin he ovat voittaneet myös minut, Vettanen kertoi.

Vettasen kausi on mennyt jopa vähän paremmin kuin hän osasi odottaa. Maailman cupin sekä EM-kisojen A-finaaleissa taakse jäi Rioon lähteviä melojia.

Reetta Hallilla osallistui naisten yksikön 200 metrille puolentoista kuukauden harjoittelukauden jälkeen. Pienet ongelmat ovat vaivanneet 19-vuotiasta melojaa viime vuoden lopusta ja kevään aikana ongelmat kärjistyivät ylirasitustilaksi.

– Olen tehnyt kevyitä lenkkejä harvakseltaan ja starttasin ”just for fun”, kokeilemaan. Tauko on tehnyt tehtävänsä ja olo alkaa olla hyvä, Hallila iloitsi.

Loppukesän kisasuunnitelmat on Hallilan osalta todennäköisesti haudattu, mutta treenaamisen hän uskoo voivansa pian aloittaa.

 

Aina mahtuu lisää harrastajia

KaMen varapuheenjohtaja, SM-kilpailujen turvallisuuspäällikkö Tero Hallila oli tyytyväinen muidenkin kangasalalaisten suorituksiin SM-lähdöissä. Leevi Koskenniemi ylitti itsensä osalla viikonlopun matkoista. Matti Mäkisellä ja Matias Ylisiurualla on käynnissä ensimmäinen vuosi, kun he saavat startata yleiseen sarjaan – kaksikko ylsi 500 metrillä välieriin. Seuravalmentaja Pauliina Polet nappasi myös SM-kultaa 500 metrillä, Polet edustaa lahtelaisia Vesisamoilijoita.

– Cup-lähdöissä Niemisen Emma on melonut koko kauden todella hyvin. Mäkinen ja Ylisiurua ovat käyneet tasaista taistoa keskenään. Niko Keskinen on hallinnut lähtöjään ylivoimaisesti, Juho Keskinen on ollut palkintopallilla matkalla kuin matkalla ja Juhani Ritakallio voitti vielä taitoradan, Hallila tiivisti.

KaMen rintama näyttää siis leveältä, mutta Hallilan mukaan tyytyväisyyteen ei kannata tuudittautua. KaMessa, kuten muissakin seuroissa on tehtävä päivittäin kovasti töitä, että uudet harrastajat löytävät lajin pariin.

– Menestyksessä ei suurta aallonpohjaa Vettasen ja Hakalan ansiosta kuitenkaan tullut. Anne Rikalan lopetettua sitä vähän pelättiin, Hallilla kertoi.

Viikonlopun kisajärjestelyihin Hallila oli tyytyväinen. Erityiskiitokset hän lähetti talkooväelle, jotka urakoivat vuodesta toiseen, vaikka omat lapset eivät ole meloneet aikoihin.

– Ilman heitä tästä ei tulisi mitään.

Katja Sirviö

Kangasalan Melojien Niko Keskinen voitti sunnuntaina 14-vuotiaiden poikien 2500 metrin lähdön lähes minuutin erolla toiseksi tulleeseen. Nuorukainen harmitteli, että omanikäisiä haastajia ei tahdo oikein löytyä.

Kangasalan Melojien Niko Keskinen voitti sunnuntaina 14-vuotiaiden poikien 2500 metrin lähdön lähes minuutin erolla toiseksi tulleeseen. Nuorukainen harmitteli, että omanikäisiä haastajia ei tahdo oikein löytyä.

Matti Mäkinen ja Matias Ylisiurua urakoivat viikonloppuna sekä oman ikäluokkansa että yleisessä sarjassa. Finaaliin ei yleisessä sarjassa 500 metrillä ollut vielä asiaa, mutta välieräpaikka oli pojille hieno saavutus.

Matti Mäkinen ja Matias Ylisiurua urakoivat viikonloppuna sekä oman ikäluokkansa että yleisessä sarjassa. Finaaliin ei yleisessä sarjassa 500 metrillä ollut vielä asiaa, mutta välieräpaikka oli pojille hieno saavutus.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?