Vanhaa palokalustoa esillä Kuhmalahdella

Kuhmalahden VPK:n järjestämässä 112-tapahtumassa  testattiin myös vanhan palokaluston toimivuutta.

Kuhmalahden VPK:n järjestämissä 112-tapahtumissa on testattu vanhan palokaluston toimivuutta. Tässä kuussa yleisö pääsee ihailemaan monenlaista historiallista kalustoa VPK:n näyttely- ja kalustohalliin.

Kuhmalahden VPK:n toimintatilan yhteyteen rakennetun näyttely- ja kalustohallin historiallinen paloesineistö on esillä yleisölle kahtena maanantai-iltaisten harjoitustensa yhteydessä 18. ja 25. heinäkuuta kello 18–20.

Museoesineistö sisältää palokalustoa menneiltä vuosikymmeniltä: paloruiskuja, vanhoja suihkuputkia ja letkuja sekä erilaista palokalustoa. Vanhimmat paloruiskut ovat Kuhmalahden eri kyliin hankittuja käsikäyttöisiä ruiskuja, joita aikanaan säilytettiin kylien pumppukopeissa eli “ruuttahuoneissa”.

Kuhmalahdelle hankitut moottorikäyttöiset paloruiskut ovat myös esillä käyntikuntoisina; niiden käyntiin saanti tosin vaatii kokemusta ja erilaisia temppuja, kuten niitä aikanaan tositoimissa käyttäneet vapaapalokuntalaiset ovat kertoneet.

Vanhimmat moottoriruiskut ovat Vehkajärven VPK:lle ja Kuhmalahden VPK:lle jo 1940-luvulla hankitut konevoimalla vettä paineella sylkeneet pumput.

Näyttely- ja kalustohalli syntyi osana Kuhmalahden VPK:n toimintatilan rakentamista, joka toteutettiin Euroopan maaseudun kehittämisvarojen tuella. Hanke toteutui paikallisen ohjelmaryhmän Pomoottori ry:n esitettyä hanketta tukikelpoiseksi hankkeeksi, jolla lisätään Kuhmalahden yhteisöllisyyttä ja elinvoimaisuutta.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?