Luja-Lukko runsaslukuisena piirin kisoissa

Venla Hast hyppäsi tuloksen 3,92 metriä ja jäi ennätyksestään 24 sentin päähän.

Venla Hast hyppäsi tuloksen 3,92 metriä ja jäi ennätyksestään 24 sentin päähän.

Hämeen seudun yleisurheilu järjesti viime viikolla ottelumestaruuskisat sisulisä-ikäisille eli 9-15 -vuotiaille. Kisat käytiin kahtena eri päivänä Akaan Viialassa ja Toijalassa.

– Olen erittäin tyytyväinen osallistujamäärään, sillä meiltä oli kisoissa yhteensä neljätoista kilpailijaa, Luja-Lukon yleisurheilujaoston puheenjohtaja Kimmo Taipale kertoo.

Runsas osallistujamäärä kertoo paitsi aktiivisesta ja hyvästä seuratoiminnasta, sillä saadaan myös kerättyä Sisulisäpisteitä, joista piirin seurat kilpailevat keskenään. Viime vuonna Luja-Lukko oli Hämeen seudun kahdenkymmenenseitsemän pisteitä keränneen seuran joukossa kahdestoista.

– Pisteitä jaetaan sijoitusten perusteella maastojuoksuissa, otteluissa, viesteissä ja sisulisähuipentumassa, Taipale kertoo ja lisää, että innokkuus on osallistumisessa tärkeintä, tulos tulee päivän kunnon mukaan.

 

Menestystä ja mukavaa yhdessäoloa

Parhaiten piirin kisoissa menestyi 10-vuotias Kalle Äijälä, joka sijoittui sarjansa P10 kolmiottelussa kolmanneksi. Lajeina olivat kuulantyöntö, pituushyppy ja 60 metrin juoksu. Suosikkilajissaan kuulantyönnössä Äijälä oli sarjansa paras tuloksella 8,22 m.

Neljä vuotta yleisurheilua harrastanut Äijälä harjoittelee paitsi urheilukentällä ja kotona.

– Meillä on rinne, jonne työnnän kuulaa. Lisäksi käyn läheisellä sorakuopalla heittämässä keihästä ja työntämässä kuulaa, hän kertoo.

Kuulantyönnön ohella heittolajit ovat Äijälän suosikkeja. Yleisurheilun lisäksi hän harrastaa kesäisin jalkapalloa, talvisin päälajina on salibandy.

Piirin kisoissa menestynyt Äijälä on päässyt otteluvalmentaja Mika Järvisen leiriporukkaan. Leirejä on parin kuukauden välein ja ne pidetään Helsingissä.

– Kilpaileminen on kivaa ja siellä saa olla leireiltäkin tuttujen kavereiden kanssa, Äijälä kertoo.

Sarjassa T13 kilpaillut 12-vuotias Venla Hast viihtyi kilpailussa ystäviensä kanssa. Sarjassa oli Luja-Lukosta neljä osallistujaa. Lajeina olivat 60 metrin aitajuoksu, pituushyppy, kuulantyöntö sekä 800 metrin juoksu. Hast sijoittui sarjassaan Luja-Lukkolaisista parhaiten ollen kuudestoista.

Hast harrastaa yleisurheilua jo yhdeksättä kesää. Hän käy säännöllisesti viikkokisoissa ja Reetta Heikkilän pitämässä yleisurheilukerhossa.

– Yleisurheilussa on kivaa, kun on kavereita ja kilpaileminenkin on mukavaa.

Piirin kilpailuihin Hast lähtee aina mielellään. Hänen suosikkilajejaan ovat lyhyen matkan juoksu ja pituushyppy.

– On hienoa, kun onnistuu omissa suorituksissa ja saa parantaa tuloksiaan, Hast kertoo.

Hast suunnittelee harrastavansa lajia vielä ainakin pari vuotta. Tavoitteena on saada parempia tuloksia joka kesä.

Ilari Hurskainen otteli sarjassa P13 ja juoksi 800 metrillä neljänneksi ajalla 2.33,30. Ottelutuloksissa Hurskainen oli sarjassaan viides.

Ilari Hurskainen otteli sarjassa P13 ja juoksi 800 metrillä neljänneksi ajalla 2.33,30. Ottelutuloksissa Hurskainen oli sarjassaan viides.

Aktiivisuus palkitsee

Liikuntaharrastus tarjoaa lapsille ja nuorille paitsi mielekästä tekemistä, myös hyviä elämäntaitoja ja eväitä liikunnalliseen elämäntapaan. Luja-Lukossa tehdään hyvää työtä lasten ja nuorten parissa.

– Jaostolaisena iloisten jokaisesta lapsesta – ja aikuisesta, joka saa tekemisestä liikunnan iloa, yleisurheilujaoston pitkäaikainen aktiivijäsen Mari Kanerva kertoo.

Kanerva on tullut mukaan toimintaan omien lastensa, Sennan, 15, Siinan, 13 ja Seelan, 9, kautta. Luja-Lukon yleisurheilun viikkokisoista harrastus on laajentunut myös piirin kilpailujen kiertämiseen.

– Saamme tästä harrastuksesta mukavia yhteisiä muistoja urheilukentiltä sekä hyviä ystäviä, Kanerva kiittelee.

Hämeen seudun yleisurheilu järjestää vuoden aikana useita eri kilpailuja, joihin Luja-Lukosta osallistuu vaihteleva määrä osallistujia. Kimmo Taipale tavoittelee aktiivisempaa osallistumista, jotta seuran sijoitus Sisulisäpisteissä nousisi entisestään.

– Olisi hienoa saada Luja-Lukko jatkossa mukaan talvella Pirkka-hallissa järjestettävään hallihuipentumaan, jonne pääsee piiristä kymmenen eniten pisteitä kerännyttä seuraa.

Topi Rönni juoksi 60 metrin aidoissa tuloksen 10,58 sekuntia.

Topi Rönni juoksi 60 metrin aidoissa tuloksen 10,58 sekuntia.

Topi Rönni otteli piirinmestariksi

Topi Rönni kilpaili piirinmestariksi sarjan P12 neliottelussa. Nykyisin Tampereen Pyrintöä edustava Rönni loisti erityisesti kuulantyönnössä ja korkeushypyssä, joissa hän sai sarjansa parhaat tulokset. Aitajuoksussa Rönni oli toiseksi nopein ja 800 metrin juoksussa kolmas.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?