Bike Fest käynnistyy torstaina

Alamäkiajajat ratkovat Suomen mestaruudet Bike Festin päätteeksi sunnuntaina. Kuvassa Eero Saarela viime vuoden kisassa.

Alamäkiajajat ratkovat Suomen mestaruudet Bike Festin päätteeksi sunnuntaina. Kuvassa Eero Saarela viime vuoden kisassa.

Kovassa nosteessa oleva enduro kerää eniten osanottajia, kun Sappee isännöi torstaista alkaen uudenlaista pyöräilytapahtumaa.

Sappee Bike Festissä poljetaan neljän päivän aikana viisi eri kisaa. Lisäksi pyörätapahtuman ohjelmassa on pyörälajien huippukuskien vetämiä klinikoita sekä markkinakylä, joka kerää pyörä- ja tarvikekauppiaita Sappeenvuoreen.

Sappee Bike Fest käynnistyy torstaina kello 11 enduro-, alamäkiajo ja XC-klinokoilla. Matti Lehikoisen vetämät enduro- ja alamäkiajoklinikat myytiin nopeasti täyteen, mutta Kimmo Kanasen XC-klinikalle mahtuu vielä opiskelemaan maastopyöräilyn niksejä. Kananen on maastopyöräilyn moninkertainen Suomen mestari.

Torstaina kello 18 starttaa maantiepyöräilykilpailu. Noin sadan kilometrin mittainen Längelmäveden ympäriajo huipentuu Sappeenvuorentien rankkaan nousuun, jossa ajetaan lauantaina Uphill Eliminaattori -kilpailu. Lauantaina kello 19.30 alkava ylämäkikisa käydään pudotuspelillä: vain parin voittaja selviää jatkoon, kunnes jäljellä on enää voiton keskenään ratkaiseva pari.

 

Sunnuntaina SM-kisa

Enduron erikoiskokeissa lasketaan alamäkeä ja poljetaan välillä myös maastossa.

Enduron erikoiskokeissa lasketaan alamäkeä ja poljetaan välillä myös maastossa.

Perjantaina 22.7. kello 18 alkaen kilpaillaan Laipan poluilla noin 40 kilometrin MTB-kisassa ja lauantaina kello 13 starttaa endurokisa, jonka erikoiskokeissa yhdistyy parhaita elementtejä maastopyöräilystä ja alamäkiajosta.

Bike Fest huipentuu sunnuntaina kello 13 käytävään alamäkiajon SM-kisaan. Vauhtilajia pääsee seuraamaan kello 10 alkavissa harjoituksissa ja 12.15 tapahtuvassa kuskiesittelyssä. Finaalin lähtöjärjestys ratkotaan lauantaina kello 17 käytävässä aika-ajossa.

Pyörätarvikkeiden markkinakylä nousee Sappeenvuoreen perjantaina. Tuotteisiin ja tarvikkeisiin pääsee tutustumaan viikonlopun ajan.

Bike Festin ohjelmassa on runsaasti muutakin oheisohjelmaa, muun muassa video- ja kuvakisa. Black Eye Lens -videokisassa Sappeen pyörätapahtumasta kuvataan ja editoidaan maksimissaan kolmeminuuttinen video. Kuvakisan otokset näkee Instagramissa tunnuksilla #blackeyelens #sappeebikefest #sappeebikepark.

Sappeen rinnetoiminnan johtaja Kosti Puurunen odottaa, että Bike Festin viisi kisaa keräävät yhteensä satoja osanottajia. Ennakkoilmoittautumisaika umpeutui alkuviikosta, ja mukaan pääsee vielä kisapaikallakin. Maanantaina ilmoittautumisia ropisi kiihtyvään tahtiin, kun sääennusteet lupailivat, että epävakaiset kelit ovat muuttumassa kesäisemmiksi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?