Kirkastusjuhlat ylitti tulostavoitteensa

Lauantaina esiintynyt Sanni oli Kirkastusjuhlien vetonauloja.

Lauantaina esiintynyt Sanni oli Kirkastusjuhlien vetonauloja.

Sydän-Hämeen suurin kesätapahtuma Aitoon Kirkastusjuhlat veti kolmen päivän aikana noin 10 000 kävijää. Suomen ykkösbändit kokosivat 7500 lipun ostajaa, ja lisäksi paikalla oli reilut pari tuhatta talkoolaista, vapaalippulaista ja lasta. Alle 12-vuotiaat pääsevät Kirkastusjuhlille vanhempien kanssa maksutta, ja etenkin JVG sekä Elastinen vetivät runsaasti nuoria kuulijoita.

Suosituin ilta oli Sannin, Yön ja J. Karjalaisen tähdittämä lauantai, johon myytiin 2900 lippua. Sunnuntaina JVG, Chisu ja Ismo Alanko vetivät 1800 juhlijaa. Maanantaina Elastinen, Anssi Kela ja 20-vuotista Kirkkaritaivaltaan juhlistanut Apulanta keräsivät 2600 lipun ostajaa.

Kirkastusjuhlat järjestää Aitoon VPK. Lipunmyynnin lisäksi palokunnan tulokseen vaikuttaa olennaisesti juomien myynti. Keli suosi Kirkkareita jälleen kerran, ja juomaa kului.

– Jos maanantai-illan sade olisi pysytellyt pari tuntia pidempään poissa, niin olisimme myyneet kontin tyhjäksi, VPK:n puheenjohtaja Erkki Hyöki uskoo.

Juhlien tuotoksi budjetoitu 76 000 euroa näyttää täyttyvän.

– Saatamme päätyä jonkin verran ylikin, kun viimeiset majoituspaketteihin kuuluneet liput tilitetään.

Juhlijat olivat liikkeellä hyvällä fiiliksellä, eikä viikonlopun aikana sattunut juurikaan rähinöitä tai järjestyshäiriöitä.

– Kolmen päivän aikana piti ottaa ainoastaan yksi juhlija kiinni leirintäalueen puolella.

Kirkkarijärjestelyt ja huippukeikkoja täydelle tuvalle soittaneet esiintyjät keräsivät kävijöiltä runsaasti kiitoksia, mutta Hyökin mielessä päällimmäisenä ovat ne pienet asiat, joissa voitaisiin parantaa ensi vuonna.

– Esimerkiksi lauantaina porteille kertyi jonoa, kun ensimmäinen bändi oli jo aloittelemassa. Meidän olisi pitänyt reagoida ripeämmin ja ryhtyä vaihtamaan jonossa ennakkolippuja rannekkeisiin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?