Bike Festin maantie- ja maastokisat peruuntuivat

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Sappee Bike Fest lyheni kahden kisan verran. Torstainen maantiekisa ja perjantai-illan maastokisa jouduttiin perumaan viime hetkellä.

– Arki-ilta osoittautui hankalaksi ajankohdaksi, Sappeen rinnetoiminnan johtaja Kosti Puurunen sanoo.

Järjestäjät odottivat vielä kisaviikon alussa, että sääennusteiden myötä vilkastunut ilmoittautumistahti toisi väkeä myös maantie- ja maastokisojen lähtöviivalle. Mutta suurin kiinnostus on kohdistunut viikonlopun vauhtilajeihin: lauantaiseen endurokisaan ja sunnuntaiseen alamäkikisaan, jossa ratkaistaan myös lajin Suomen mestaruudet.

Maantiekisan peruuntumisen vuoksi myös lauantai-illan ylämäkikisaa muutettiin: pudotuskisaa ei ajeta asvalttipintaisella Sappeenvuorentiellä, vaan Yhdysrinteen sorapintaisella huoltotiellä. Se sopii parhaiten maastopyörille.

– Rinteessä kisa on entistäkin yleisöystävällisempi: loppuratkaisuja voi seurata vaikka Huipun terassilla, Puurunen sanoo.

Lauantaina kello 19.30 starttaavassa ylämäkikisa on armoton pudotuskisa: matkaan lähetetään kaksi pyöräilijää kerrallaan, ja vain parin nopeampi jatkaa seuraavalle kierrokselle. UpHill Eliminaattori -kisan ilmoittautumisia kerätään lauantaina kello 12–13.30 Tapahtumakeskus Huipussa.

Pyöräfestarin markkinakylä nousee perjantaina Sappeenvuoreen. Viikonloppuna tuotteitaan esittelee ja kauppaa kymmenkunta alan johtavaa toimijaa.

 

 

Bike Festin aikataulu

 

Lauantai 23.7.

klo 9 enduroharjoitukset

klo 11 alamäkiharjoitukset

klo 13 endurokisa

klo 17 alamäki aika-ajo

klo 19.30 ylämäkikisa

 

Sunnuntai 24.7.

klo 10 alamäkiharjoitukset

klo 12.15 alamäkiajon SM-kisakuskien esittely

klo 13 alamäkiajon SM-kisa

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?