Pälkäneläisvanhukset pitää hoitaa Pälkäneellä

Pälkäne haluaa, että pälkäneläisvanhukset hoidetaan jatkossakin kotikunnassa. Asia nostettiin esiin, kun kunnanhallitus antoi lausuntonsa sosiaali- ja terveyspalvelut hoitavalle Kangasalle ensi vuoden palvelutilauksesta.

Vanhushuollon asumispalvelut menevät lähivuosina uusiksi. Uuden vanhuspalvelulain mukaan laitoshoitoon voidaan turvautua vain silloin, jos siihen löytyy lääketieteelliset tai muut perusteet. Kangasala purkaa laitospaikkoja, kun kuntaan valmistuu vuoden aikana toista sataa palvelutaloasuntoa. Ne eivät rasita kunnan taloutta, sillä rakentajat ja palveluntuottajat ovat yksityisyrityksiä.

Pälkäneen Lastenlinnan alueelle on jo valmistumassa 39-paikkainen palvelutalo. Jo aiemmin Luopioisten vanhainkoti on remontoitu palvelutaloksi. Arto Alangon tekemän selvityksen mukaan Harjutuulen vanhainkotia ei kannata remontoida, eikä sen tilalle rakentaa uutta palvelutaloa. Siksi Pälkäne toivoo, että palvelut tuottava Kangasala selvittäisi Harjutuulen vanhusten asumispalveluiden ulkoistamista ja vanhushuollon asumispalveluita kokonaisuudessaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?