Juoksuja, loikkia ja heittoja viikkokisoissa

Seitsemänvuotiaat tytöt vaudissa neljänkymmenen metrin juoksussa.

Seitsemänvuotiaat tytöt vaudissa neljänkymmenen metrin juoksussa.

– Paikoillanne, valmiit, hep! kesän yhdeksännet viikkokisat starttasivat torstaina käyntiin juoksulajeilla.

Pälkäneen yleisurheilukentällä vilisi lapsia vanhempineen juoksuradalla, sekä keihäänheitto-, korkeushyppy- ja pituushyppypaikalla. Osallistujia oli alle seitsemänvuotiaista aikuisiin asti.

Tällä kerralla alkoivat myös Pälkäneen Luja-Lukon seuranmestaruuslajit, joista vuorossa ensimmäisenä olivat lyhyen matkan juoksut. Näiden lisäksi viikkokisojen lajeina olivat kolmiloikka, korkeushyppy ja keihäänheitto. Seuranmestaruuslajien parhaat palkittiin kilpailujen lopuksi mitaleilla.

– Lajit vaihtelevat joka viikko, kunnan liikuntatoimen edustaja Petri Ketola kertoo.

Ketolan mukaan joka kisoissa on mukana juoksu-, hyppy- ja heittolajeja. Näin varmistetaan se, että kilpailijat saavat monipuolisuutta ja jokaiselle löytyy mieluinen vaihtoehto.

– Kolmiloikka on lempilajini, yksitoistavuotias Siiri Kotanen myöntää hypättyään sarjansa kakkoseksi. Kotasen hyppy oli komeat 739 senttimetriä pitkä. Jo useana vuonna mukana ollut Kotanen pärjäsi hienosti muissakin lajeissa, sillä kuudenkymmenen metrin juoksussa hän sijoittui kolmanneksi ja pääsi näin ollen mitaleille.

– Tosi hienosti kyllä meni tänään, hän myöntää suoritustensa jälkeen.

Myös Pälkäneellä kesät asuva Tuomas Pakarinen suoriutui omassa juoksussaan hienosti. 7-vuotiaiden neljänkymmenen metrin juoksijat jaettiin kahteen erään, joissa Pakarinen voitti oman lähtönsä. Kokonaisuudessa hän sijoittui sarjassaan kolmanneksi. Juoksun lisäksi hän osallistui junnukeihäänheittoon, jossa nuoremmat heittävät hieman tavallista kevyempää keihästä. Tässä lajissa Pakarinen tuli toiseksi.

– Hyvin meni, viidettä kertaa tänä kesänä mukana ollut Pakarinen hymyilee päivän kilpailujen jälkeen.

Ketolan mukaan tänä kesänä viikkokisoissa on käynyt keskimäärin kuutisenkymmentä lasta, mikä on hieman vähemmän kuin aikaisempina vuosina. Hänen mukaansa on kuitenkin tavallista, että joinakin vuosina uusia kilpailijoita tulee vähemmän kuin toisina. Myös se vaikuttaa kilpailijoiden vuosittaiseen määrään, että toisinaan Luja-Lukon vanhemmat urheilijat siirtyvät isompiin seuroihin.

– Me toimimme hyvänä kasvattiseurana, josta tavoitteellisemmat kilpailijat siirtyvät usein myöhemmin muualle, Ketola toteaa.

Ketolan mukaan Pälkäneellä järjestettävien viikkokisojen lisäksi osa Luja-Lukon yleisurheilijoista käyvät kesän aikana muuallakin kilpailemassa ja edustamassa seuraa.

Pälkäneen viikkokisat jatkuvat urheilukentällä joka torstai elokuun 25. päivään saakka.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?