Museoiden ilta täynnä luentoja ja esityksiä

IMG_4116

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa on Museoiden illan aikana opastetut kierrokset sekä Kimmo Pyykön että Raili Tangin näyttelyihin.

Suuren suosion viime kesänä saanut Museoiden ilta järjestetään elokuun 18. päivä Kangasalla. Museoiden ovet ovat avoinna kello 17- 22. Kaikkiin kohteisiin on tuona aikana vapaa pääsy.

Eri museoissa järjestetään erilaista ohjelmaa, opastuskierroksia, luentoja, musiikkiesityksiä ja pienoisnäytelmiä. Sahalahti-Seura keskittää makasiininsa 200-vuotisjuhlan Museoiden iltaan. FT Ilkka Teerijoki esitelmöi makasiinihistoriasta Sahalahden makasiinissa kello 18 alkaen.

Illan aikana on mahdollisuus tavata useitakin Kangasalan historian arvohenkilöitä, muun muassa Kaarinat Maununtytär ja Hannuntytär kiertelevät yleisön joukossa illan aikana: Kaarina Maununtytär Varsamäen hevosajopelimuseossa ja Kaarina Hannuntytär Kangasalan kotiseutumuseossa. Jalmari Finnestä kuullaan Lepokodissa ja musiikkia on illan aikana kuultavissa ainakin Kuhmalahden- ja Kangasalan kotiseutumuseoissa.  Kahvia on tarjolla useassakin paikassa. Karjalaisessa Kulttuurikeskus Äijälässä on myynnissä muun muassa tuoreita piirakoita.

Mobiliassa järjestetään useita opastuskierroksia. Uuteen Rallimuseoon pääsee yhdessä oppaan kanssa kello 19 ja 21. Kimmo Pyykkö -taidemuseossa on illan aikana opastetut kierrokset sekä Kimmo Pyykön että Raili Tangin näyttelyihin. Lapset pääsevät maalaamaan isokokoista maalausta Raili Tangin tyyliin.

 

 

Museoiden iltaan osallistujat:

Karjalainen kulttuurikeskus Äijälä, Liuksialankuja 33

Kangasalan kotiseutumuseo, Tapulintie 4

Kangasalan Lepokoti, Ruutanantie 26

Kimmo Pyykkö -taidemuseo, Kangasala-talo, Kuohunharjuntie 6

Kuhmalahden kotiseutumuseo, Knaapintie 16, Kuhmalahti

Mobilian Autokylä, Kustaa Kolmannen tie 75

Sahalahden museomakasiini, Sälssinkuja 2, Sahalahti

Varsamäen hevosajopelimuseo, Varsamäentie 108

Vehoniemen automuseo, Vehoniemenharjuntie 92

Kaikki kohteet ovat avoinna klo 17-22. Vapaa

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?