Pälkäneellä koulunsa aloitti 79 ekaluokkalaista

Koulutiensä aloittavien määrä on sekä Pälkäneellä että Kangasalla hieman viime vuotta suurempi. Pälkäneellä ensimmäisen luokan oppilaita on tänä syksynä 79 ja Kangasalla viimeisimpien tietojen mukaan jonkin verran yli 450. Suurin ekaluokkalaisten virta Pälkäneellä käy kohti Kostian koulua, jossa aloitti 49 oppilasta. Kaikkiaan 322 oppilaan Kostian koulu on oppilasmäärältään kunnan suurin. Pälkäneen pienimpään, 28 oppilaan Harhalan kouluun ykkösiä saapuu kunnan kouluista vähiten – viiden oppilaan verran.

Perusopetuksen koko oppilasmäärä Pälkäneellä on tänä syksynä koulujen alkaessa 639, kun se viime vuonna oli 646.

Kangasalla koulunsa aloittavia on eniten Suoraman koulussa, 84, ja vähiten Pohjan koululla, jossa ekaluokkalaisia on koulujen alkaessa kolme. Suoraman koulu on yli 530 oppilaallaan suurin Kangasalan 13 alakoulusta. Toiseksi suurimmassa eli Vatialan koulussa on 460 oppilasta. Pienimmät alakoulut ovat 30 oppilaan Kautialan koulu ja 36 oppilaan Vilpeilän koulu.

Loma-ajat ovat Pälkäneellä ja Kangasalla lähes identtiset. Merkittävin – ja ainoa – eroavaisuus on koulujen alkamispäivämäärä: pälkäneläisoppilailla on jo takanaan yksi koulupäivä, kun kangasalalaiset lähtevät tänään torstaina koulutielle. Pälkäneellä jäädään vastaavasti joululomalle päivää aiemmin kuin Kangasalla eli 21. joulukuuta. Syyslomaa vietetään molempien kuntien kouluissa viikolla 42 eli 17.–21. lokakuuta.

Yksittäisiä muutoksia koulujen työpäiviin voi tulla. Esimerkiksi Liuksialan koulu pitää myyjäiset lauantaina 26.11. ja vastaavasti lomailee itsenäisyyspäivän alla maanantain 5. joulukuuta. Pälkäneellä kaikki koululaiset ovat 5.12. vapaalla 3.9. pidettävän lauantaikoulupäivän johdosta.

Kevätlukukausi käynnistyy Pälkäneellä ja kangasalla 9. tammikuuta ja lukuvuosi päättyy 3. kesäkuuta. Helmikuun lopussa ja maaliskuun alussa vietetään viikon talviloma.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?