Varaosamyyntiä, purkaamo, korjaamo: Kolari-Special toiminut Luopioisissa jo kaksikymmentä vuotta

Ei mitään tekemistä kolarikorjausten kanssa

Antti Sjöstedtin Kolari-Special on toiminut Holjassa kaksikymmentä vuotta. – Töitä on riittänyt hyvin ja tilauksia tulee tasaiseen tahtiin. Tämä tietysti on yrittäjän kannalta hyvä asia, Sjöstedt sanoo. Sjöstedtin vieressä Juho Pyykkönen työssään.

Antti Sjöstedtin Kolari-Special on toiminut Holjassa kaksikymmentä vuotta. – Töitä on riittänyt hyvin ja tilauksia tulee tasaiseen tahtiin. Tämä tietysti on yrittäjän kannalta hyvä asia, Sjöstedt sanoo. Sjöstedtin vieressä Juho Pyykkönen työssään.

– Ei, meillä ei ole mitään tekemistä kolarikorjausten kanssa. Yrityksemme nimi juontaa yrittäjä Antti Sjöstedtin ensimmäiseen liikkeeseen, joka sijaitsi Tampereella. Korjaamoalan yrityksessään Antti korjasi myös kolariautoja, ja nimi syntyi tuolloin, Sari Päätalo Luopioisissa toimivasta Kolari-Specialista naurahtaa.

Kolari-Specialin toimitiloissa Holjassa ei siis nähdä kolarikorjausta, mutta varaosia ja korjattavia sekä purettavia autoja kylläkin. Varaosia riittää varaston täydeltä, ja tarvittaessa tuotteita toimitetaan myös pitkäaikaisten yhteistyökumppaneiden kautta. Vaihdelaatikoiden kunnostaminen ja myyminen on yksi yrityksen kulmakiviä: varastosta löytyy satoja käytettyjä ja kunnostettuja vaihdelaatikoita.

– Asiakkainamme on sekä kuluttajia, kuntia, yrityksiä ja korjaamoja ympäri Suomea, Päätalo tarkentaa.

Kolari-Special on laajentunut tasaisesti vuosien varrella. Vuonna 1996 yritys aloitti nykyisten toimitilojen keskiosassa sijaitsevissa korjaamotiloissa. Kymmenen vuotta sitten tehtiin ensimmäinen laajennusosa, jossa sijaitsevat purkamo ja varastotila. Neljä vuotta sitten tehtiin laajennus rakennuksen toiseen päähän, johon rakennettiin uudet myynti- ja toimistotilat.

Kahdeksan työntekijää

Kolari-Specialin vahvuus on siinä, että sen eri toiminnot tukevat toisiaan: purkutoiminta tukee myyntiä ja korjaamotoimintaa sekä päinvastoin. Henkilökuntaa Kolari-Specialilla on nykyisin kahdeksan. Työllistämisnäkökulma olikin keskeinen seikka, kun Pälkäneen ja Luopioisten Yrittäjät valitsivat Kolari-Specialin kuukauden yritykseksi kesäkuussa. Holjassa on kokeiltu rohkeasti erilaisia työllistämisen muotoja: työharjoittelua, työkokeilua, palkkatukea ja oppisopimuskoulutusta.

Vaihdelaatikoiden kunnostaminen ja myyminen on yksi Kolari-Specialin toiminnan kulmakiviä.

Vaihdelaatikoiden kunnostaminen ja myyminen on yksi Kolari-Specialin toiminnan kulmakiviä.

– Työkokeilu sopii meille hyvin, sillä autojen purkaminen varaosiksi sekä osien syöttäminen järjestelmään on vaativaa työtä, jota ei opi muuta kuin tekemällä. Valmista koulutusta tähän työhön ei ole olemassa. Erilaisista työllistämisen muodoista meillä on hyviä kokemuksia, ja viimeisin oppisopimuksella meille tullut kaveri työskentelee nyt päätoimisena asentajana, kunhan saa armeijan käytyä ensin pois alta, Päätalo kertoo.

Sjöstedt lisää, että arvostaa työntekijöissään monitaitoisuutta. Jos sama kaveri osaa hyvin sekä purku-, korjaus- että myyntihommat, työtä on lähes satavarmasti tarjolla.

– Toki arvostamme myös erikoistumista ja ammattilaisuutta jollakin kapeammallakin sektorilla, yrittäjä lisää.

Luopioisten Holjassa viihtyy

Maaseudulla yrittäminen on sopinut Antti Sjöstedtille hyvin. Holjasta lähtee useita kuljetuksia päivittäin ympäri Suomea. Pääkaupunkiseudulle ei ole pitkä matka, ja kesäasukkaat muodostavat etenkin mökkeilyaikaan mukavan lisäasiakaskunnan.

– Luopioinen on hyvä paikka yrittää. Toimintamme tarvitsee aika paljon tilaa, ja sitä täältä löytyy kivasti. Netti tukee toimintaamme loistavasti, Sjöstedt miettii.

Googlettamisen yleistyminen reilut kymmenen vuotta sitten vauhditti yrityksen toimintaa. Kaikki varaosat, yhteensä noin 30 000 osaa, ovat nähtävillä netissä, ja niitä voi hakea automerkin ja mallin mukaan.

– Verkkokauppaa meillä ei ole, sillä olemme huomanneet, että asiakas saa tilattua oikean tuotteen heti ensimmäisellä kerralla varmemmin, kun palvelemme häntä henkilökohtaisesti. Termit menevät ymmärrettävästi asiakkailta aika helposti sekaisin. Voi käydä vaikka niin, että asiakas mainitsee tarvitsevansa uuden takaluukun kahvan ja lopulta käy ilmi, että hän tarvitseekin uuden listan takaluukkuun, Päätalo mainitsee.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?