Bad Boys Blue: Syntikkapopin jättiläinen huipensi Krouvin Kesäfestin

Nostalginen retrodisko

Bad Boys Blue 10

Turha on vanhempien paheksua lastenhuoneista ja mopoautoista kantautuvaa jumputusta. Pitkälti samanlaisella materiaalilla he itse aikanaan koettelivat omien vanhempiensa sietokykyä.

Bad Boys Blue 13Isien ja äitien salattu musiikkimenneisyys paljastui Sahalahden yössä lauantaina. Vuosikymmenten takaisten hittien sanat irtosivat edelleen selkärangasta, kun 1980- ja 1990-luvun syntikkapopin suuruuksiin kuulunut Bad Boys Blue nousi Krouvin Kesäfestin lavalle. Väki hoilasi innolla mukana ja tamppasi tannerta tuttuun, turvalliseen ja tasaiseen tahtiin.

Näin aikojen päästä paljastui, että hitit kierrättivät kuuliaisesti samaa menestysreseptiä, jolla toinenkin saksalaisbändi Modern Talking villitsi väkeä samoihin aikaan. Mutta Kesäfestillä ei oltu analysoimassa kappalerakenteita tai herkästä teinirakkaudesta ammentaneita sanoituksia, vaan fiilistelemässä nuoruusvuosien suosikin tahtiin.

Reija Piispanen ja Sanna Kataja varasivat ajoissa eturivin paikat.

Reija Piispanen ja Sanna Kataja varasivat ajoissa eturivin paikat.

Diskon kultakauden jättiläisestä on elossa enää yksi alkuperäisjäsen, John McInerney. Timmissä kunnossa olevan 58-vuotiaan McInerneyn terveydestä ei tarvitse olla huolissaan. Lavalla välittömään tapaan säteilevä mies hoitaa keikat Sylvia McInerneyn ja taustanauhojen kanssa.

Ammattitaidolla viihdyttäjän tehtävänsä hoitava kaksikko kiisi Krouvin lavalle suoraan lentokentältä, sillä päiväksi buukattu toinen Suomen keikka peruuntui, kun Moskovan lennot pettivät. Kiireisestä aikataulusta huolimatta sympaattisilta tähdiltä löytyi aikaa faneille ja vip-vieraille, vaikka soundchekit jäivätkin väliin.

Bad Boys Blue 23– Bad Boys Blue oli kaksi vuotta sitten Ideaparkissa ysärifestarin pääesiintyjiä. Rynnin silloin kyynärpäätaktiikalla eteen. Laulaja katsoi minuun ja kysyi, mitä haluaisitte kuulla. Huusin huonolla englannillani Pretty young girliä. En kuitenkaan ollut enää eturivissä, kun se sitten yhden kappaleen jälkeen tuli. Myös nimmari jäi silloin saamatta, hyvissä ajoin parhaalle paikalle asettunut tamperelainen Reija Piispanen sanoo.

Nyt toiveet toteutuivat korkojen kera. Hän sai lavan äärelle kaverikseen sahalahtelaisen Sanna Katajan, joka myös aikanaan fanitti saksalaisbändiä.

Bad Boys Blue 18– Upeaa, että tällainen yhtye saadaan Sahalahdelle. Ylivoimaisesti kovin esiintyjä ikinä täällä, Kataja kiitteli Miia Kinnaria.

Krouvia emännöivä Kinnari puolestaan oli otettu bändin asenteesta ja yllättävistä avuntarjouksista.

Hippeläisen Mika soitti edellispäivänä Rautajärveltä ja tarjosi mahtavia pöytiä festarialueelle. Tällainen yhteishenki on aivan uskomatonta, Kinnari kiitteli.

Isoilta telttatalkoilta säästyttiin: aluetta ei tarvinnut alkaa kattaa, sillä lauantai-ilta oli loppukesän toistaiseksi upein. Väki viihtyi leppoisassa kelissä kirkkaan kuutamon alla. Kansainvälisestä tähtiesiintyjästä huolimatta palvelut eivät ruuhkautuneet, sillä festarialuetta laajennettiin edellisvuosista.

Bad Boys Blue 16

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?