Tekonurmi häämöttää ensi vuonna

Tekonurmikenttä saattaa toteutua Kangasalla ensi vuoden aikana. Tekninen johtaja Mikko Ilkka on sisällyttämässä kentän suunnittelua ja rakentamista ensi vuoden talousarvioesitykseensä tekniselle toimelle. Lisäksi Ilkka aikoo tuoda budjettikäsittelyyn esityksen lukion kentän laajentamisesta. Tekninen johtaja selvitti tekonurmisuunnitelmien tilaa valtuutetuille maanantaina valtuustokokouksessa.

Kentän rakennustöiden on arvioitu maksavan 1,1 miljoonaa euroa.

– Sillä summalla pidettäisiin 22 vuotta terveyskeskuksen viikonloppupäivystys Kangasalla, Suoraman kirjasto toimisi eikä Pohjan terveysasemaakaan olisi tarvinnut lakkauttaa, huokaili Jorma Mäntylä (vas).

Valtuutettu Anne-Mari Thomassen (sd) arveli valtuuston myötämielisyyttä budjettikokouksessa kenties lisäävän tieto mahdollisista avustussummista. Ilkan mukaan kunta onkin hakemassa tekonurmiprojektiin tukea sekä Suomen Palloliitolta että valtion myöntämistä veikkausvoittovaroista.

Palloliitolle tukihakemukset on jätettävä elokuun loppuun mennessä, mutta tehtävää saattaa vaikeuttaa tekonurmikentän tilanne paperilla. Kenttä poistettiin säästötalkoiden yhteydessä taloussuunnitelmista, joten ennen budjettikäsittelyä ei hakemusten tueksi ole tarjota kummoisiakaan virallisia linjanvetoja.

Jos tekonurmen yllä vielä epävarmuus osittain leijuukin, sijoituspaikan pitäisi kuitenkin olla selvillä. Valtuusto hyväksyi maanantaina kentän sijoituspaikaksi Suoraman kentän.

Suoraman puolesta puhuivat tehdyssä arvioinnissa sijainti, jo olemassa olevat pukukopit sekä riittävän suuri tila kentälle ja pysäköintialueelle. Tekonurmikentän rakentaminen edellyttää kuitenkin jääkiekkokaukalon ja luistelupaikan siirtoa, pysäköintialueen uusimista busseille ja noin 40 autolle sopivaksi sekä nykyisen liittymän leventämistä ja uuden rakentamista Metsälauvalantien kohdalle. 1,1 miljoonan euron kustannuksissa on huomioitu lisäksi kentän varustaminen, kuten maaleja, hoitokalusto ja tulostaulu.

Muina vaihtoehtoina sijoituspaikaksi tutkittiin Vatialan koulun länsipuolen kenttää, Pitkäjärven koulun ympäristöä, Vällinpuistoa ja Kyötikkälän kentän aluetta.

Suoraman tekonurmisuunnitelma

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?