Vakavasta aiheesta huumorilla

Näyttelyn työt ovat tehneet yhteistyönä Riitta Santala-Köykkä ja Leena Ristolainen.

Näyttelyn työt ovat tehneet yhteistyönä Riitta Santala-Köykkä ja Leena Ristolainen.

Pakenevat oliot -näyttely lähestyy vakavaa aihetta leikin ja huumorin keinoin. Yhä useampi eläinlaji on äärimmäisen uhanalainen. Arkipäiväiset havainnot ympäristöstä tukevat pelkoa, että meneillään on sekä eläinten että ihmisten massamuutto.

Salaperäinen katoaminen uhkaa myös lajeja, joita on pidetty tavallista tavallisimpina. Miksi mehiläiset makaavat kuolleina katukäytävällä eivätkä saavu pölyttämään hedelmäpuitamme sankoin joukoin? Miksi kottaraiset vähenevät – saavatko ne surmansa matkoillaan, koska likaavat omakotitalojen kattoja? Miksi varpuset harvenevat?

Pakenevat oliot -näyttely koostuu kangasalalaisen Riitta Santala-Köykän ja helsinkiläisen Leena Ristolaisen yhdessä maalaamista öljyväriteoksista. Oliot esiintyvät teoksissa yllättävissä muodoissa ja tiloissa. Ne haastavat katsojan luotaamaan omaa suhdetta koti- ja pakopaikkoihin sekä erilaisuuteen ja samanlaisuuteen.

Pakenevat oliot Taidetila Terrassa 29.8.-16.9. Kangasalan pääkirjastossa ma–pe klo 10–19, la 10–15

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?