Alamäkipyöräilijä loukkaantui Sappeessa

Sappee Bike Parkissa sattui viikko sitten tiistai-iltana onnettomuus. Kokenut alamäkipyöräilijä laski illan suussa perherinteen ja mutkamäen välisessä metsikössä kulkevalla keskivaikealla S-linjalla, kun hän menetti pyöränsä hallinnan laituriluiskalla ja suistui parin metrin korkeudesta alas.

Laskija loukkasi itsensä sen verran pahasti, että paikalle hälytettiin ambulanssin lisäksi lääkärihelikopteri. Sairaalaan kiidätetty laskija on jo päässyt kotiin toipumaan.

Tiistai oli poutapäivä, eivätkä radat olleet erityisen märkiä tai mutaisia. Onnettomuuspyörän eturenkaaseen oli kuitenkin kertynyt sen verran savea ja kuraa, että se lähti käsistä puisella alustalla.

Onnettomuuspaikassa ei ole aiemmin sattunut vahinkoja, eikä sitä pidetty erityisen vaarallisena. Tapauksen jälkeen siihen tehtiin saman tien turvallisuutta kohentavia muutoksia.

Alamäkiajo on vauhdikas laji, mutta onnettomuudet ovat rinteissä harvinaisia. Bike Parkin henkilökunta on saanut vahinkojen varalle ensiapukoulutuksen.

– Lajilla on hurjien videoiden vuoksi vähän liiankin extreme maine. Vauhtia säätelemällä voi kuitenkin varmistaa, ettei vaaratilanteita synny, Sappeen rinnetoiminnanjohtaja Kosti Puurunen sanoo.

Hänen käsityksensä mukaan viikon takaisessa onnettomuudessa oli kyse enemmänkin huonosta onnesta.

 

Pyöräkausi jatkuu syyskuun lopulle

Sappeen pyöräkausi jatkuu 25. syyskuuta saakka. Lomakauden jälkeen rinteisiin pääsee tiistaisin ja viikonloppuisin. Erityisen suosittuja ovat tiistait, koska silloin hissiliput ja välinevuokrat ovat edullisemmat talven kymppitiistaiden tapaan.

– Tiistaisin kannattaa varata vuokravälineet etukäteen, sillä toisinaan olemme joutuneet myymään eioota, Puurunen kertoo.

Sappeen kisakausi jatkuu ensi lauantaina maastopyöräkisalla. Laipan poluille suuntautuvassa Sappee MTB:ssä on valittavana kolme matkaa: 22, 38 ja 60 kilometriä.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?