Vattenfall seuracup: Finaalit järjestetään Ruotsi-ottelun yhteydessä neljällä kentällä

Pikkukuntien parhaat kohtaavat Kyötikkälässä

KU-68 T-13 tyttöjä Vattenfall seuracupissa Valkeakoskella.

KU-68 T-13 tyttöjä Vattenfall seuracupissa Valkeakoskella.

Kyötikkälän kentälle kokoontuu lauantaina lähes tuhat nuorta yleisurheilijaa, huoltajaa, valmentajaa, kannustajaa ja toimitsijaa, kun Kangasalan Urheilijat isännöi alle 5000 asukkaan kuntien Vattenfall seuracupin finaalia.

Finaaliin ovat selvinneet Säkylän Urheilijat ry, Karstulan Kiva, Himangan Urheilijat, Vehmaan Kiisto, Vähäkyrön Viesti, Yläneen Kiri, Marttilan Murto, Sulkavan Urheilijat, Larsmo IF, Kälviän Tarmo, Kaustisen Pohjan-Veikot, Lappajärven Veikot, Töysän Veto, Pihtiputaan Tuisku ja Maaningan Mahti. Niiden 11–17 -vuotiaat nuoret kilpailevat ikäluokittain lähes kaikissa yleisurheilulajeissa. Isäntäseuran urheilijat saavat kilpailla kisassa, mutta he eivät ole oikeutettu palkinnoille, jotka jaetaan finaaliseurojen edustajille.

Kilpailut alkavat lauantaina 3.9. kello 9 avajaismarssilla ja joukkueiden lyhyellä esittelyllä, jonka jälkeen kilpailujen avauksen suorittaa Hämeen Liikunnan ja Urheilun aluejohtaja Ari Koskinen.

Yleisurheilun valtakunnallinen Vattenfall seuracup järjestetään tänä vuonna 19. kertaa. Seurat kilpailevat neljässä kokoluokassa, ja finaalit käydään Pirkanmaalla Ruotsi-ottelun yhteydessä. 5000–15 000 asukkaan kunnat kisailevat Ikaalisissa, 15 000–25 000 asukkaan kunnat Valkeakoskella ja yli 25 000 asukkaan kunnat Nokialla.

Kaikkien neljän sarjan kilpailijat, huoltajat, valmentajat kiertävät Ratinassa Suomi-Ruotsi maaottelun avajaisten yhteydessä kunniakierroksen ja siirtyvät sen jälkeen seuraamaan illan maaottelua. Lisäksi kunkin kokoluokan kaksi parasta seurajoukkuetta juoksevat Ratinassa ennen maaottelun alkua 8 x 200 metrin viestin, jossa kapulaa kiidättävät 11-, 13-, 15- ja 17-vuotiaat pojat ja tytöt.

KU-68:n apuna Kangasalan finaalin järjestelyissä toimivat Tampereen Urheilijat-38 ja Vehmaisten Urheilijat. Yleisöllä on vapaa pääsy seuraamaan kisatapahtumia, jotka huipentuvat iltapäivällä juostavaan 16 x 60m sukkulaviestiin ja palkintojen jakoon. Kisojen aikana Kyötikkälässä palvelevat kisakahviot sekä makkaran- ja lätyn myyntipisteet.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?