Owas Design: Teijo Kuiri etsii kumppania Luopioisten kesäkalustemyymälälle

Kesäkalustekauppa kasvoi sadekesästä huolimatta

Owas-kesäkalustemyymälän loppuunmyyntiä olivat Teijo Kuirin kanssa tahdittamassa Satu Tuomisto ja Seppo Soittila. Ensi kesäksi Kuiri etsii myymälään kumppania, jotta ehtisi kiertää jälleenmyyjien lisäksi myös kahviloissa ja ravintoloissa, jotka ovat innostuneet värikkäistä ja näyttävistä kalusteista.

Owas-kesäkalustemyymälän loppuunmyyntiä olivat Teijo Kuirin kanssa tahdittamassa Satu Tuomisto ja Seppo Soittila. Ensi kesäksi Kuiri etsii myymälään kumppania, jotta ehtisi kiertää jälleenmyyjien lisäksi myös kahviloissa ja ravintoloissa, jotka ovat innostuneet värikkäistä ja näyttävistä kalusteista.

Kesä 2016 jäi mieleen sateisena ja epävakaisena. On helppo arvata, että ainakaan terassikalusteet eivät käyneet kaupaksi.

Owas-kalusteita kehittävälle ja maahantuovalle Teijo Kuirille kesästä jäi aivan erilainen maku.

– Edelliskesä oli kelien puolesta paljon pahempi: silloin myrskyt riepottelivat telttakatoksia, eikä ulkona pysynyt mikään pystyssä.

Nyt Kuiri sai pihan kalusteet säiltä suojaan uudelle jättiterassille. Kauppa kävi hyvin koko kesän, ja elokuussa otettiin vielä kunnon loppukiri, kun mies tyhjensi yhdessä Raija Kuirin ja Anne Raitinpään kanssa varastoja alennushinnalla. Kesän myyntiennätys syntyi elokuun puolivälissä päätöspäivänä, jota tähditti Satu Tuomisto ja juonsi Seppo Soittila.

– Vaikka otin kalusteita paljon edellisvuosia enemmän, niin yli 30 mallia myytiin loppuun, Kuiri kertoo.

Regon hallilla toimivan kesäkalustemyymälän reviiri on laajentunut joka vuosi. Luopioislaisten ja seudun kesäasukkaiden lisäksi ostoksille ajetaan entistä kauempaa, jopa Espanjasta ja Singaporesta saakka.

Paras mainos ovat asiakkaiden viihtyisät terassit. Kun ihmiset pääsevät koeistumaan sohvia ja pöytäryhmiä, sellaisille alkaa syntyä tarvetta omallakin pihalla tai terassilla.

 

Kahvilat ja ravintolat uusi asiakaskunta

Teijo Kuirin vuosi on kaksijakoinen. Kesän hän myy kalusteita Luopioisissa ja kiertää jälleenmyyjiä, ennen kaikkea rautakauppoja. Syksyllä hän vie asiakkaiden kokemuksia ja innovaatioita vietnamilaistehtaille, joissa valmistetaan jo täyttä päätä tulevan kesän mallistoja.

Kuiri kehittää kalusteita yhdessä tehtaiden kanssa. Viime vuosina on kiinnitetty erityistä huomiota muunneltavuuteen, monikäyttöisyyteen ja säilytystiloihin: moni sohva kätkee alleen lokerot, joihin saa katseilta ja säiltä suojaan erilaista tavaraa.

Puolet vuodesta Kaukoidässä viettävän Kuirin mukaan vietnamilaisvalmistajien laatu on aivan eri tasolla kuin kiinalaiskilpailijoilla. Lisäksi ne pystyvät toimittamaan laajan väri- ja mallivalikoiman, joka on Luopioisten myymälän suurin valttikortti. Se erottuu myös kuljetuspalvelullaan.

– Kalusteet toimitetaan valmiina asiakkaalle. Tarvittaessa ne viedään lähes mihin vaan. Samalla kalusteista tulee purettua kesän aikana valtaisa määrä pahvia ja pakkausmateriaalia, Kuiri kertoo.

Owas-tuotteet ovat löytäneet myös uuden asiakasryhmän.

– Kalusteita menisi paljon kahvila- ja ravintolamaailmaan. Ne luovat tunnelmaa erilaisilla kalustemalleilla ja väreillä.

Kuiri tarvitsisi lisää aikaa kahvila- ja ravintolamaailmassa kiertämiseen, muttei silti haluaisi tinkiä laajan asiakaskunnan tavoittaneesta Luopioisten myymälästä. Siksi mies on etsinyt kumppania, joka voisi ottaa kalustemyymälän hoitaakseen.

– Sopiva yrittäjä voisi myydä siinä rinnalla myös muita tuotteita, Kuiri sanoo.

Teijo Kuiri toimittaa kalusteet asiakkaille valmiina lähes mihin vain.

Teijo Kuiri toimittaa kalusteet asiakkaille valmiina lähes mihin vain.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?