Parvigalleria: Saarikylien uusi sukupolvi esittäytyi taidenäyttelyssä

Lasten taide löysi ostajia

Uljas Suomalan tussipiirrokset.

Uljas Suomalan tussipiirrokset.

Olli Solalan akryylityöt.

Olli Solalan akryylityöt.

Saarikylien parvigalleriassa oli elokuun ajan avoinna lasten ”Uusi sukupolvi” -taidenäyttely. Esillä oli eri-ikäisien lasten ja nuorten teoksia, joita oli tehty muun muassa kivestä, metallista, puusta ja muovailumassasta. Tauluja oli syntynyt useilla eri tekniikoilla kuten liiduilla, akryyli-, sormi- ja puuväreillä, tusseilla sekä lyijykynällä.

Näyttelyn työt olivat paikallisten lasten käsialaa, mutta osa teoksista oli myös Saarikylissä lomailleiden nuorten tekemiä. Teema oli vapaavalintainen ja esillä olikin hyvin monipuolisia ja erilaisia töitä.

Erilaisissa taulukokoelmissa samantyyliset taulut oli aseteltu vierekkäin. Osa taiteilijoista oli keskittynyt tiettyyn teemaan luoden täten esimerkiksi kolmen taulun kokoelman.

Ilmi Suomala: Tatu Metsäkuoriainen.

Ilmi Suomala: Tatu Metsäkuoriainen.

Työt oli sijoiteltu ympäri parvea ja tila oli oikein tunnelmallinen ja selkeä. Katossa olevat valoköynnökset toivat parvelle hienoa tunnelmaa.

Vilma Veckmanin mukaan näyttely on ollut erittäin suosittu ja kehuttu. Kävijöitä on ollut paljon ja monet ovat varanneet töitä voidakseen ostaa ne taidenäyttelyn päätyttyä. Usean taideteoksen vieressä komeilikin punainen varaustarra.

Jaanus Veckman: Tuhatjalkainen.

Jaanus Veckman: Tuhatjalkainen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?