Sappeen kaakkoisrinne: Kaavamuutos siirtää mökkitontteja uuden rinnealueen tieltä

Karavaanialueelle löytyi uusi paikka

Pälkäneen kunnanvaltuusto hyväksyi viime tiistaina Sappeen kaakkoisrinteen kaavamuutoksen. Kaavan avulla järjestetään uusi paikka karavaanialueelle ja mahdollistetaan uusien kaakkoisrinteiden rakentaminen. Nykyinen karavaanialue jää aikanaan loma-asuntojen ja kylpylän alle.

Karavaanarit siirtyvät Sappeenvuoren huipulta Sappeenvuorentien varteen. Matkailuvaunuilla ja -autoilla pääsee edelleen aivan rinteiden tuntumaan, sillä uusi rinne ja hissi tulevat karavaanialueen viereen. Alueelle voidaan rakentaa 600 neliömetrin huolto- ja varastorakennukset sekä 300 neliömetrin sauna.

Kaakkoisrinteen kaavamuutos on jatkoa matkailukeskuksen kehittämiselle. Kaavoitettavan 26 hehtaarin alueen entinen kaava on 13 vuoden takaa. Silloin kaakkoisrinteelle piirrettyjä loma-asuntotontteja siirretään uuden laskettelurinteen alta lähemmäs Sappeenvuorentietä.

Alueelle voi rakentaa yhteensä 41 uutta loma-asuntoa. Enintään kaksikerroksisten ja 140-neliömetristen loma-asuntojen tontit ovat 1221–2000 neliömetrin kokoisia. Tontit sijaitsevat suunnitellun golfkentän alapuolella, aivan uusien laskettelurinteiden tuntumassa.

Mökkikorttelin päähän, rinteiden äärelle tulee reilun 5000 neliön tontti, johon saa rakentaa reilut 2000 neliömetriä ravintola-, kahvila-, toimisto- ja huoltorakennuksia. Uusien palveluiden viereen tulee myös uutta pysäköintitilaa.

 

Kuusi uutta rinnettä

Matkailuvaunuille ja -autoille etsittiin uutta paikkaa jo muutaman vuoden takaisen golfkenttäkaavan yhteydessä. ELY-keskus ei kuitenkaan pitänyt Iso-Arajärven ylle nousevaa tasannetta sopivana paikkana.

Sappeen toimitusjohtaja Jouko Poukkanen sanoo, että Sappeenvuorentien varsi on silloin kaavailtua aluetta parempi paikka.

– Se on logistisesti paremmassa paikassa. Maisemat eivät ehkä ole aivan yhtä hulppeat, mutta alueelta löytyy omaa rauhaa, ja palvelut ovat silti lähellä.

Monet laskettelukeskukset ovat luopuneet kokonaan karavaanialueista, mutta Sappee pitää vaunuväkeä tärkeänä asiakasryhmänä. Kaakkoisrinteen mökkien ja karavaanialueen rakentamisaikataulu nivoutuu alueen muiden palveluiden rakentumiseen.

Karavaanialue jatkanee nykyisellä paikallaan vielä vuosia, sillä lauhat talvet ja taloustaantuma ovat hillinneet Sappeen kasvua. Noin viiden miljoonan euron rinne- ja hissi-investointi edellyttää kunnon talvia ja paluuta kasvu-uralle. Uusien palveluiden rakentuminen puolestaan vauhdittaa alueen mökkitonttien kysyntää.

– Uskomme, että viime talvet ovat olleet esimerkkejä äärioloista, ja saamme taas tulevina vuosina nauttia normaaleista talvikeleistä, Jouko Poukkanen sanoo.

Uudelle rinnealueelle on piirretty kuusi uutta laskettelurinnettä, jotka puolitoistakertaistavat Sappeen rinteiden määrän. Hissejä tulee kaksi: uusi ankkurihissi ja Päärinteestä siirrettävä ankkurihissi, jonka paikalle hankitaan uusi tuolihissi.

Kaakkoisrinteen kaavamuutoksen yhteydessä tehtiin ympäristö- ja luontoselvitykset myös uudella rinnealueella.

Sappeen kaakkoisrinteen kaavamuutos siirtää mökkitontteja uusien rinteiden tieltä ja järjestää uuden paikan karavaanialueelle, joka jää aikanaan kylpylän ja mökkikortteleiden alle.

Sappeen kaakkoisrinteen kaavamuutos siirtää mökkitontteja uusien rinteiden tieltä ja järjestää uuden paikan karavaanialueelle, joka jää aikanaan kylpylän ja mökkikortteleiden alle.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?