Lapselle tärkeintä on turvallisuus

Lapsen kasvatuksessa on tärkeintä turvallisuuden tunteen luominen. Se on myös elämää kantavaa, että lapsi oppii pitämään maailmaa miellyttävänä paikkana. Ilo, virkistys ja huvi lasten elämässä saavat lapsen pitämään elämää iloisena asiana. Ei tule ahdistuneita eikä masentuneita aikuisia.

Aikuisten terve elämäntapa on tärkeä esimerkki, sillä lapsi oppii jäljittelemällä. Tietyt normit ja säännöt on hyvä asettaa lapselle, kunhan vain ei viedä pois lapsen vapautta. Jokainen ihminen tarvitsee rakkautta jaksaakseen elää, lapset kaikkein eniten. Ja rakkauden antaminenhan ei maksa mitään. Rakkautta lapsena saanut osaa sitä myös aikuisena antaa.

Juhani Vuorinen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?