Luopioisiin syntymässä hieno liikuntapuisto

Maastopyöräpolkua kuntoradan tuntumassa.

Maastopyöräpolkua kuntoradan tuntumassa.

Luopioisten kuntoradan ympäristö on herättänyt mainiosti keskustelua. Sydän-Hämeen Lehdessä 24.8. ”Kulkija” esitti ihmettelynsä maastopyörien synnyttämistä poluista ja 31.8. luettiin Tanja Jyrävän esittämät maastopyöräilijän näkökulmat.

Luopioisten kuntoradan ympäristö on kokenut tänä kesänä monenlaisia muutoksia. Kunta teki ensin keväällä alueen puuston harvennuksen tavoitteena alueen puistomaisuuden lisäämisen ja tilan luominen levennettävälle kuntoradalle. Sekin on herättänyt luonnollisesti mielipiteitä puolesta ja vastaan. Moni polkujen käyttäjä ehti harmitella polkujen tukkeutumista ennen kuin raivaustyöt pääsivät käyntiin, ja sen jälkeen Luopioisten Leijonat ovat jatkaneet kuntoradan remonttia. Kun vielä koneet ja konemiehet saavat peltotyönsä tehtyä, urheilukentän viereen ilmestyneet hakekasat levitetään radan pohjaan ja rata saadaan uudistuneeseen käyttökuntoon.

Maastopyöräkeskusteluun viitaten on syytä olettaa, että aikaa myöten nuo maastopyöräpolut vakiintuvat ja niistä tulee nautinnollinen lisä myös muiden kulkijoiden polkureiteille, ovathan osa noista pyöräpoluista vaihtelevassa maastossa todellisia oivalluksia.

Kuntoradan kunnostushanke poikii vielä Leijonien toimesta taukopaikkoja radan varrelle, opasteita sekä uudet kuntoilutelineet radan alkupäähän. Suoritettavat uudistustoimenpiteet yhdessä urheilukentän, monipuolisen polkuverkoston ja alueen keskeisen sijainnin kanssa tekevät siitä hölkkääjille, juoksijoille, ratsastajille, pyöräilijöille, marjastajille ja kaikille luonnossa liikkujille hienon vertaansa vailla olevan liikuntapuiston.

LC-Luopioinen,                 

Kuntoratatyöryhmä

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?