Luopioisten heitto-ottelussa niukka osanotto

Neliottelussa kilpaillaan leikkimielellä, silti kaikkensa peliin laittaen, kuten Aki Lindholm tässä.

Neliottelussa kilpaillaan leikkimielellä, silti kaikkensa peliin laittaen, kuten Aki Lindholm tässä.

Ruotsalaiset nöyryyttivät Suomen keihäskansaa ottamalla viikonlopun maaottelussa pisteet kotiin jopa miesten keihäänheitossa.

Luopioisten urheilukentällä ei lauantaipäivänä mennyt paljoakaan paremmin, kun perinteiseen heittolajien neliotteluun, eli kansanomaisemmin iactoquattrathloniin ilmoittautui ainoastaan neljä kolmehenkistä joukkuetta mittelemään paremmuudesta kuulan, kiekon, moukarin ja keihään viskomisessa.

Edellisvuoden kymmenen joukkuetta oli muisto vain. Urheilijoiden joukosta oli turha etsiä myöskään kauniimman sukupuolen edustajia – yksikään nainen ei ollut rohkaistunut lähtemään mukaan. Yleisöä sentään oli kentälle kerääntynyt kohtuullinen määrä.

Koska väen vähentyessä pidot usein paranevat, ryhtyivät atleetit kuitenkin tositoimiin periaatteella ”niillä mennään, ketä on”. Avauslajina ryhdyttiin mörssäröimään neljän kilon kuulaa.

Kuularingissä alkoi jo käydä selväksi, mitä tuleman pitää. Aiempinakin vuosina parhaista henkilökohtaisista suorituksista vastannut Reko Käenniemi pukkasi omille metriluvuilleen tuloksella 15,20. Kun joukkuetoveri Johannes Pulkki säesti kakkostilaan oikeuttaneella 14 metrin työnnöllä eikä kolmas jäsen Ari Toivarikaan pettänyt, otti heidän joukkueensa LuopLu vankan johtoaseman.

Suomalaisten entisessä kuningaslajissa keihäänheitossa Käenniemi joutui nöyrtymään Joni Haatajalle, joka 44,07 kantaneella kaarellaan tarrasi joukkueensa Seuratalon Sivalluksen kanssa tiukasti joukkuekisan kakkostilaan.

Kiekkoringissä marssijärjestys palasi kuulakilpailusta tuttuun muotoonsa: Käenniemi ykkönen ja Pulkki kakkonen. Ennen moukaria Luoplu:n voitto näytti jo sinetöidyltä, mutta Seuratalon Sivalluksen kakkossijaa uhkasi vielä lähituntumassa Luopioisten Kärkkäri.

Moukarihäkissä ärjyi tehokkaimmin Johannes Pulkki, joka linkosi lekansa 37,85 metrin päähän. Vaikka Sivalluksen Markus Hilden pani tiukasti kampoihin 37,40 kantaneella repäisyllään, sinetöityi LuopLu:n voitto Käenniemen kolmostilan ja Toivarin tasaisuuden ansiosta selvin lukemin.

Seuratalon Sivallus jätti päätöslajissa Luopioisten Kärkkärin selvästi kolmoseksi. Peränpitäjiksi jääneiden, hieman muita kokeneempien Erotiikkamiesten kuntohuippu oli ajoitettu myöhempään iltaan.

Erotiikkamiesten joukkueessa urheilivat Reijo Tuominen (vasemmalla), Veikko Vuorinen ja Ismo Rekolainen

Erotiikkamiesten joukkueessa urheilivat Reijo Tuominen (vasemmalla), Veikko Vuorinen ja Ismo Rekolainen.

Heittoneliottelun tulokset

Yhteispisteet

1) LuopLu (Reko Käenniemi, Ari Toivari, Johannes Pulkki) 48, 2) Seuratalon Sivallus (Aki Lindholm, Markus Hilden, Joni Haataja) 60, 3) Luopioisten Kärkkäri (Tommi Hilden, Matti Ristiharju, Aleksi Toivari) 74, 4) Erotiikkamiehet (Reijo Tuominen, Ismo Rekolainen, Veikko Vuorinen) 130.

 

Lajien parhaat

Keihäs 1) Joni Haataja 44,07, 2) Reko Käenniemi 43,38, 3) Johannes Pulkki 39,40.

Kiekko 1) Reko Käenniemi 35,00, 2) Johannes Pulkki 32,00, 3) Aki Lindholm 26,80.

Kuula 1) Reko Käenniemi 15,20, 2) Johannes Pulkki 14,00, 3) Matti Ristiharju 13,64.

Moukari 1) Johannes Pulkki 37,85, 2) Markus Hilden 37,40, 3) Reko Käenniemi 35,00.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?