Opiston opettajien tekstiilitaidetta esillä

Valkeakoski-opiston tekstiilityön opettajat esittelevät monipuolista osaamistaan Kangasalan kirjaston Taidetila Terrassa. Maanantaina 19.9. avautuvassa näyttelyssä ovat mukana Maarit Humalajärvi, Riitta Ala-Krekola, Ritva Forsvik ja Terhi Käpyaho.

Nelikon Riimat-ryhmä sai alkunsa syksyllä 2015, kun syntyi idea tuoda monipuolista ja taitavaa osaamista yhdessä esille.

– Olemme tunteneet toisemme jo vuosia ja nyt kulkeneet yhteistä polkua Valkeakoski-opiston päätoimisina tekstiilityön opettajina muutaman vuoden. Olemme tekstiilialan pitkän linjan ammattilaisia. Jokainen on tahoillaan tutkinut, kokeillut ja kehittänyt taitojaan ja omaa ilmaisuaan eri käsityön aihealueilla, ryhmä valottaa näyttelyn taustaa.

Maarit Humalajärvi herkuttelee luonnonväreillä värjäten ja painaen kankaita, jatkaa niitä kirjomalla ja tilkkuillen. Näyttelyn teokset ovat syntyneet monen merkittävän ajatuksen ja hetken tuloksena. Hymy ja kipu ovat yhtä aikaa sekä läsnä että niin kaukana toisistaan.

Riitta Ala-Krekolan käsityön maailma on loputtoman kiinnostava huovutuksen, värjäyksen, kirjonnan ja tilkkutyön saralla. Värikylläinen suuri sänkypeitto tai huovutettu takki voi olla sekä käyttötekstiili että taideteos. Joka kerta uuden työn äärellä on kuin olisi löytöretkellä.

Ritva Forsvikin huikean taidokkaat pellavatekstiilit tuovat esille perinteisen kangaspuilla kutomisen taidon. Käsin sidotut kirjat avaavat uuden mahdollisuuden tutkia monipuolisesti eri materiaaleja ja työtapoja. Kirjan sivuille voi piilottaa salaisuuksia tai sitä voi vain katsella.

Terhi Käpyaho leikittelee ja luo värikkäillä räsyillä ja trikoilla tekstiililintuja ja -veistoksia. Töiden takana on usein runo tai tarina, muistelu menneiltä vuosilta, lapsuuden leikeistä tai lauluista. Tuttu materiaali on saanut uuden elämän, juuret ja siivet, eri työtapoja yhdistellessä.

Riimat – tekstiilitaidetta ja käyttötekstiilejä -näyttely on avoinna 7.10. saakka arkisin kello 10–19 ja lauantaisin kello 10–15.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?