Turvallisuutemme tänään: Luentosarjan 1. osassa keskustellaan Pälkäneen ja Pirkanmaan turvallisuudesta

Olemmeko turvassa kotona?

Kommenttipuheenvuoro tuo keskusteluun paikallisen aktiivin näkökulman. Ensimmäisen luennon kommentoija on erityisnuorisotyönteikjä Jorma "Jommu" Jussila.

Kommenttipuheenvuoro tuo keskusteluun paikallisen aktiivin näkökulman. Ensimmäisen luennon kommentoija on erityisnuorisotyönteikjä Jorma ”Jommu” Jussila.

Leviääkö huumekauppa kotinurkille? Kuinka moni nuori on vaarassa ryhtyä käyttäjäksi? Lisääkö maahanmuutto rikollisuutta? Miksi poliisin palveluja sysätään koko ajan kauemmas? Löydänkö apua, jos jotain pahaa sattuu?

Syksyn mittava luentosarja Turvallisuutemme tänään? käynnistyy tiistaina 20. syyskuuta kello 18.30 Pälkäneen seurakuntatalossa. Neliosaisen sarjan tarkoituksena on tarjota asianmukaisia ja ajankohtaisia tietoja ja näkökulmia sekä yksilön että yhteiskunnan turvallisuudesta. Luennot ovat avoimia kaikille.

Suomalaiset ovat monien eri mittausten perusteella huolissaan turvallisuustilanteen heikentymisestä. Osa pelosta voi kuitenkin perustua epätarkkoihin tai virheellisiin tietoihin.

Pälkäneen seurakunnan aikuistoiminnan vastuuryhmän organisoimien turvallisuustilaisuuksien avulla pyritään hälventämään pelkoja ja tarjotaan kuulijoille mahdollisuus kysyä huolestuttavista asioista suoraan asiantuntijoilta.

Ensimmäisellä luennolla keskustellaan kysymyksistä, jotka askarruttavat kotikylän raitilla ja lähiseudulla.

Tarkoituksena on selvittää osallistujille yleisen järjestyksen ja turvallisuuden tila Pirkanmaalla, Kangasalla ja Pälkäneellä, rikollisuudessa tapahtuneet kehityskulut, huumetilanne, nuorten elämäntilanne ja maahanmuuton todelliset vaikutukset järjestyksenpidossa.

Osallistujat saavat samalla tutustua poliisin uuteen organisaatioon ja toimintaan Pirkanmaalla.

Luennoitsijana on komisario Petri Kollanen Sisä-Suomen poliisilaitoksen Kangasalan poliisiasemalta ja kommenttipuheenvuoron esittää erityisnuorisotyöntekijä Jorma ”Jommu” Jussila Kangasalta.

Puheenvuorojen jälkeen seuraa avoin yleisökeskustelu.

Luentosarjan järjestää Pälkäneen seurakunta, ja kaikilla luennoilla isäntänä toimii kenraali Pertti Salminen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?