Kantele ja koto soivat Kangasalla

Eva Alkula ja Tomoya Nakai. Kuva: Harri Hinkka

Eva Alkula ja Tomoya Nakai. Kuva: Harri Hinkka

Suomalais-japanilainen duo Eva Alkula (kantele) ja Tomoya Nakai (koto) viettävät duon 10-vuotisjuhlaa levynjulkaisun ja kiertueen merkeissä, sekä Suomessa että Japanissa. Torstaina 22. syyskuuta kiertue saapuu Kangasala-taloon.

Kanteleen ja koton synergiasta syntyvä sointimaailma on ainutlaatuinen, soittimet täydentävät toisiaan. Duon musiikki on tarinankerrontaa, muun muassa vanhoihin japanilaisiin Noh-tarinoihin sävellettyjä teoksia tai suomalaisesta ja japanilaisesta kulttuurista ammennettuja tuokiokuvia.

Alkula ja Nakai tapasivat japanilaisen konserttitalon johtajan esitteleminä. Johtajan mielestä näiden taiteilijoiden kuului soittaa yhdessä.

− Kymmenen vuotta sitten sattumalta alkanut yhteistyö tuntuu suorastaan ihmeeltä: soittimet täydentävät toisiaan ja luovat jopa orkestraalisen sointimaailman, luonnehtii duon yhteistyöstä Japanissa tunnettu kototaiteilija Tomoya Nakai.

Konserttiohjelmassa kuullaan japanilaisia ja suomalaisia kansansävelmiä duon uusimmalta ”Laulu – うたずくし” -levyltä sekä suosittuja teoksia aiemmilta vuosilta. Duo esiintyy vuosittain Suomessa ja Japanissa, ja haluaa näin lisätä kahden musiikkikulttuurin fuusioitumista sekä kulttuurivaihtoa Suomen ja Japanin välillä.

Vuonna 2012 Kanteleliitto nimitti Duo Eva Alkulan ja Tomoya Nakain vuoden yhtyeeksi ja samana vuonna ilmestynyt ”Sillalla” valittiin vuoden kantelelevyksi.

− Halusimme naurun ja huumorin kuuluvan uudella levyllä, koska sitä riittää treeneissä sekä keikkamatkoillamme, kertoo Eva Alkula duon työskentelyilmapiiristä.

Eva Alkula ja Tomoya Nakai Kangasala-talossa to 22.9. klo 19.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?