Auringosta saa sähköt sekä kotiin että mökille

Aurinkoenergiasta kiitellyn opaskirjan kirjoittanut Janne Käpylehto pitää lauantaina aurinkosähkön pikakurssin Kangasalla.

Aurinkoenergiasta kiitellyn opaskirjan kirjoittanut Janne Käpylehto pitää lauantaina aurinkosähkön pikakurssin Kangasalla.

Ydinvoimasta luopuva Japani ja saasteongelmista kärsivä Kiina ovat moninkertaistaneet aurinkoenergiakapasiteettinsa parissa vuodessa. Samalla ne ovat nousseet Saksan ohi maailman suurimmiksi aurinkoenergian hyödyntäjiksi.

Aurinkopaneelien tekniikka on kehittynyt nopeasti ja hinta laskenut niin, että aurinkosähkö kiinnostaa muuallakin kuin eräkämpillä, mökkirannoilla, saarikohteissa, veneissä ja matkailuvaunuissa.

Sähköverkon ulkopuolella sijaitsevan mökin aurinkosähköjärjestelmä maksaa itsensä heti takaisin, sillä paneelit ovat paljon edullisemmat kuin uusi sähköverkkoliittymä. Myös kodin paneelit ovat tulleet kannattaviksi, sillä ylijäämäsähkön voi myydä verkkoon. Aurinkopaneeleita asennetaan niin omakoti-, rivi- kuin kerrostaloihinkin.

Tietokirjailija Janne Käpylehdon mukaan omalta katolta voi jo saada sähköä samaan hintaan kuin sähköyhtiöltä. Aurinkoenergian asiantuntija pitää lauantaina 24.9. kello 10.30–13 aurinkosähkön pikakurssin Kangasalan uimahallin Kuohunsalissa (Kirkkojärventie 4).

Auringosta sähköt kotiin ja mökille -pikakurssilla käsitellään muun muassa järjestelmän mitoitusta, asennuksia, laitteistoja, kannattavuuslaskelmia ja toteutettuja esimerkkikohteita. Tilaisuuden järjestävät Kangasalan luonto, kunta ja OK-opintokeskus.

Aurinkopaneeleita asennetaan sekä omakotitalojen että kerrostalojen katoille.

Aurinkopaneeleita asennetaan sekä omakotitalojen että kerrostalojen katoille.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>