Keskustelua kasvusta ja omistajanvaihdoksesta

Omistajanvaihdos, investoinnit, kasvu? Näihin asioihin perehdytään keskiviikkona 28.9. Mobiliassa pidettävässä Pälkäneen ja Kangasalan kuntien sekä OP Kangasalan järjestämässä tilaisuudessa kello 15 alkaen. Illassa kuullaan muun muassa Verokonsultointi Pia Ojala Oy:n sekä Finnveran puheenvuorot. Lisäksi omat yritystarinansa ovat lupautuneet kertomaan Tammerneon Oy sekä Hoivakoti Villa Sten.

Pienten ja keskisuurten yritysten elinvoimaisuuden turvaaminen nähdään tärkeänä sekä Pälkäneellä että Kangasalla. Pälkäneellä on kuutisensataa pientä ja keskisuurta yritystä, joissa on yhteensä parituhatta työpaikkaa. Kangasalla pk-yrityksiä on noin 1500 ja näissä kaikkiaan 3000 työpaikkaa – Kangasalan työpaikoista jopa 66 prosenttia sijaitsee pk-yrityksissä.

Lähitulevaisuudessa suuri joukko yrittäjiä on jäämässä eläkkeelle, joten yrityksen perustamista harkitsevalle myös omistajanvaihdos on nykyisin varteenotettava vaihtoehto. Liiketoiminnan lopettamispäätös ei siis tarkoita välttämättä yrityksen toiminnan lakkaamista, ja omistajanvaihdos antaa mahdollisuuden säilyttää yrityksen kaikki saavutukset. Omistajanvaihdoksia voi tehdä yrityskauppojen, sukupolvenvaihdosten tai ja muiden omistusjärjestelyjen kautta.

Suomen yrittäjät ovat arvioineet omistajanvaihdoksen keskeisiksi pullonkauloiksi muun muassa jatkajan löytämisen, osaamisen siirtämisen yrityksen ostajalle, yrityksen arvon määrittämisen ja rahoituksen järjestymisen. Omistajanvaihdos vaatii hyvin onnistuakseen ajoissa laaditut suunnitelmat, mutta yrittäjän oman panoksen lisäksi yritystoiminnan rahoitusta voi saada niin yksityisen sektorin kuin julkisenkin sektorin rahoituslähteistä.

Yrityksen omistajavaihdos sekä investoinnin ja kasvun rahoitus -tilaisuuteen kuuluu ruokailu ja kahvitarjoilu. Ennakkoilmoittautumisia pyydetään tämän viikon loppuun mennessä osoitteeseen tero.jarvinen@op.fi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?