Kunta hylkäisi Pakkalan valitukset

Kangasalan kunta katsoo, että Pakkalan kyläyleiskaavasta tehdyt valitukset tulisi hylätä ja kaavasta tehty valtuuston hyväksymispäätös saattaa voimaan. Kunnan mukaan päätös ei ole lainvastainen, eikä valituksessa ole esitetty perusteita, joiden vuoksi päätös pitäisi kumota.

Kaavasta tehty valitus hylättiin Hämeenlinnan hallinto-oikeudessa viime kesänä, mutta hallinto-oikeuden päätöksestä valitettiin edelleen korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Valituksen mukaan taloudellisen hyödyn tavoitteluun perustuvassa kaavassa on tarkoituksenhakuisia virheitä, joihin hallinto-oikeus ei kuitenkaan ole puuttunut. Valituksessa vaadittiin myös kunnollista ympäristövaikutusten arviointia.

Korkeimmalle hallinto-oikeudelle antamassaan vastineessa kunta toteaa maanomistajia kohdeltavan kaavassa tasapuolisesti asuntorakentamisen osalta. Maatila- ja kotieläintaloudessa kehittämismahdollisuuksia on kuitenkin varattu ensisijaisesti jo toimiville tiloille, joiden toiminnan laajentaminen puolestaan edellyttää ympäristölupaa.

Kunnan mukaan Pakkala on poikkeuksellinen kylä, johon kohdistuu sekä asuntorakentamisen että kotieläintalouden rakentamispaineita. Kaavan tarkoituksena on ollut ohjata sekä kylärakentamista että elinkeinotoimintaa. Kyläasutuksen täydentämistä perustellaan myös alakoulun ja kaupan toiminnan turvaamisella.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?