Hectorin helmiä Honkalassa

Päivi Kosonen, Pasi Repo, Hannu Salminen ja kuvasta puuttuva Jussi Horelli esittävät tulkintojaan Hectorin rakastetuimmista lauluista Aitoon Honkalassa syyskuun viimeisenä sunnuntaina.

Päivi Kosonen, Pasi Repo, Hannu Salminen ja kuvasta puuttuva Jussi Horelli esittävät tulkintojaan Hectorin rakastetuimmista lauluista Aitoon Honkalassa syyskuun viimeisenä sunnuntaina.

Syyskuun viimeisenä sunnuntaina kuullaan Hectorin tuotannon kirkkaimpia helmiä Aitoon Honkalassa kello 15 alkavassa konsertissa Päivi Kososen ja kolmimiehisen yhtyeen esittäminä.

Hectorin, oikealta nimeltään Heikki Harman, musiikki on ollut Pälkäneen Luopioisissa asuvalle Päivi Kososelle läheistä siitä lähtien, kun hän ensimmäisen kerran kuuli radiosta tämän laulavan.

–Jotenkin se musiikki tuntui heti omalta, ja muokkasi 13-vuotiaan ajatusmaailmaa. Muistan, miten yritin turhaan selittää isosiskon miehellekin tekstien hienoutta. Siitä lähtien olen kuunnellut Hectorin kaikki levyt, joista jokaiselta on löytynyt vähintään yksi itselleni tärkeäksi muodostunut kappale.

Kososella on jo pitkään ollut haaveena päästä itsekin laulamaan rakkaimpia Hector-sävelmiä yleisölle. Hänen lauluaan on kuultu ainakin lauluyhtye Lauriinoissa, musiikkiteatterissa, Sykkeen konserteissa ja karaokeilloissa, mutta Hector-teema on jäänyt tähän vuoteen saakka puheiden asteelle.

–Olen ollut muutamana vuonna tyttäreni Eveliinan kanssa mukana Valkeakoski-opiston Pälkäneen musiikkiteatterissa. Viime keväänä teatteriesityksen valmistuttua sanoi teatteria ohjaava Pasi Repo, että toteutetaanpas nyt se sinun Hector-haaveesi.

Kitaristina ja toisena solistina toimivan Revon lisäksi kokoonpanoon löytyi Hannu Salminen toiseksi kitaristiksi ja taustalaulajaksi. Kolmestaan he konsertoivat ensimmäisen kerran toukokuussa Luopioisissa Mikkolan Navetalla. Sen jälkeen yhtye on täydentynyt lyömäsoittaja Jussi Horellilla, joka myös laulaa taustoja. Kaikki neljä sattuvat olemaan varsinaiselta ammatiltaan opettajia.

–Keväinen konsertti oli meille tosi mukava kokemus, ja kun yleisökin tuntui tykkäävän, halusimme järjestää toisen esiintymisen. Hienoa, että se saatiin järjestymään Honkalaan, Päivi Kosonen iloitsee.

Kosonen lupaa kuultavaksi yli 20 laulua, jotka painottuvat Hectorin vanhempaan tuotantoon. Mukana on kuitenkin kappaleita myös 2000-luvulta.

Esiintyminen on konserttimuotoinen, eli yleisöllä on istumapaikat. Sen vuoksi lippuja on saatavissa rajallinen määrä. Ennakkoliput ovat myynnissä Aito Säästöpankin Pälkäneen konttorissa, Ravintola Liekissä ja eloTähkässä Rautajärvellä.

Konsertin väliajalla palvelee kahvio maukkaine leivonnaisineen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?