Turvallisuutemme tänään: Luentosarjan toisessa osassa Luopioisissa käsitellään kansainvälisen tilanteen muutoksia

Suomi ja ulkoiset uhat

Kenraali Pertti Salminen toimii Turvallisuutemme tänään -luentosarjan isäntänä ja ensi viikon luennolla pääpuhujana.

Kenraali Pertti Salminen toimii Turvallisuutemme tänään -luentosarjan isäntänä ja ensi viikon luennolla pääpuhujana.

Pälkäneen seurakunnan järjestämä neliosainen luentosarja Turvallisuutemme tänään? Tietoa, ajatuksia, näkökulmia – meille kaikille jatkuu ensi tiistaina kansainvälistä tilannetta käsittelevällä luennolla.

Venäjä, pakolaiset, EU, Nato, kansainvälinen terrorismi, kansainvälinen kriisinhallinta – mistä tahansa niistä puhutaan, siihen liittyy jokin ongelma tai perustavanlaatuinen muutos. Mutta mikä niistä on suurin uhka Suomelle, vai onko mikään? Miten muutokset vaikuttavat Suomen puolustusvoimiin?

Luennolla on tarjolla kovimman luokan asiantuntemusta, kun entinen Maanpuolustuskorkeakoulun rehtori ja Länsi-Suomen sotilasläänin komentaja kenraali Pertti Salminen vastaa kuulijoiden kysymyksiin.

Kansainvälinen kriisiapu nousee jatkuvasti otsikoihin, tällä hetkellä erityisesti Syyrian siviiliväestön avustamisyritysten vuoksi. Tilanne konkretisoituu suoraan tv-katsojien silmien edessä, kun avustustarvikkeet saadaan pakattua rekkoihin asti, mutta kukaan ei tiedä, moniko niistä pääsee ehjänä edes kaupunkien rajoille.

Luennolla keskustellaan siitä, mitkä ovat kriisiavun mahdollisuudet vähentää sosiaalista eriarvoisuutta kriisialueella. Voiko kriisiapu todellisuudessa lievittää terrorin uhkaa ja vähentää pakolaisuutta? Voimmeko itse tehdä mitään?

Luennoitsijana on kenraalimajuri evp., valtiotieteen tohtori Pertti Salminen ja kommentoijana SPR:n vapaaehtoistoimija Kirsi Pohjola.

Kaikille avoin luentotilaisuus alkaa Luopioisten seurakuntatalossa tiistaina 4. lokakuuta kello 18.30.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?