Juhlavuoden tapahtumiin jaossa kunnan ja säätiön rahaa

Miten juhlistaisit satavuotiasta Suomea, jos ei tarvitsisi miettiä kustannuksia? Pälkäneellä on käynnissä Suomi 100 -tapahtumakilpailu, jonka voittajaidean rahoittavat Aito Säästöpankki ja Luopioisten Säästöpankkisäätiö.

Yhdessä kunnan kanssa järjestettävään tapahtumakilpailuun voivat osallistua kylät, kaveriporukat, yhdistykset tai muut toimijat.

– Ajatuksena on, että saisimme Pälkäneelle jonkin kivan ja hienon tapahtuman. Itse toivoisin, että se olisi jotain niin kiinnostavaa, että se kokoaisi yhteen koko kulmakunnan, Aito Säästöpankin Luopioisten ja Pälkäneen konttoreiden pankinjohtaja Sanna Hämäläinen sanoo.

Kilpailuehdotuksia kerätään lokakuun puoliväliin saakka. Voittomahdollisuudet ovat hyvät, sillä ehdotuksia on jätetty vielä vähänlaisesti.

– Jos hyviä ehdotuksia kertyy enemmän kuin ensi vuonna voidaan toteuttaa, niin sitten täytyy katsoa, voisiko säätiöltä saada lisää määrärahaa tai voisiko ideoita hyödyntää jatkossakin, Sanna Hämäläinen sanoo.

Hän toivoo, että tapahtumatuki tuo eloa kuntaan.

– Nyt tapahtuman ideointia ei tarvitse hillitä ainakaan kustannusten vuoksi, kun luvassa on palkintorahaa sen järjestämiseen.

 

Yhdistystapaaminen keskiviikkona

Suomi 100 -teema näkyy Pälkäneellä koko ensi vuoden ajan. Teemana on sata luukkua itsenäiseen Suomeen.

– Ajatuksena on, että saisimme vuoden aikana yhdessä järjestettyä sata pientä tai suurta tapahtumaa, kulttuurituottaja Marketta Vaismaa sanoo.

Toiminta voi olla mitä vain suomalaisuuteen ja yhdessä tekemiseen liittyvää: sieniretkiä, saunaa, hiljaisuutta, polkupyöräilyä tai lumiveistoksia.

– Yhdistykset, yritykset, yksittäiset ihmiset ja kuka tahansa voi järjestää erilaisia tempauksia, kilpailuja tai mitä vain, joka jollain tavalla liittyy Suomeen ja suomalaisuuteen, Vaismaa rohkaisee juhlavuoden ideointiin.

Aito Säästöpankin Suomi 100 -kilpailun lisäksi tapahtumien järjestämiseen on luvassa myös kunnan avustusta. Juhlajärjestelyiden tukemiseen on varattu 5000 euroa.

Juhlavuoden tapahtumat ja tempaukset kootaan loppuvuodesta jaettavan Suomi 100 -juhlalehden kalenteriin. Lisäksi ne nostetaan esiin tänä vuonna uusittavilla kunnan nettisivuilla. Sen vuoksi tieto tapahtumista kerätään lokakuun loppuun mennessä.

– Tässä vaiheessa riittää perustiedot: kuka tekee ja mitä sekä missä ja milloin se tapahtuu, Vaismaa sanoo.

Juhlavuotta suunnitellaan ja järjestötoiminnan ajankohtaisasioista kerrotaan keskiviikkona 5.10. kello 18–20 Kunnanviraston valtuustosalissa järjestettävässä yhdistystapaamisessa.

Kulttuurituottaja Marketta Vaismaan tavoittaa numerosta 0400 931 005 ja osoitteesta marketta.vaismaa@palkane.fi

 

suomi-100

 

Suomi 100 -tapahtumakilpailu

  • Ideoi juhlavuoden tapahtuma. Aito Säästöpankki palkitsee parhaan idean tarjoamalla rahoituksen sen toteuttamiseksi.
  • Lisäksi Pälkäneen kunta on varannut 5000 euroa Suomen itsenäisyyden juhlavuoteen liittyvää toimintaa varten pälkäneläisille yhdistyksille ja vastaavaan yleishyödylliseen käyttöön myös yksityisille henkilöille.
  • Lähetä vapaamuotoinen hakemus/kilpailuidea pe 14.10 mennessä osoitteeseen Pälkäneen kunta, kulttuuritoimi, Keskustie 1, 36600 Pälkäne, tai marketta.vaismaa@palkane.fi
  • Hakemuksessa tulee olla kuvaus tapahtumasta tai toiminnasta perusteluineen sekä haettavan summan suuruus.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?