Kotiseutukirjailta Sahalahdella

Kesän lopulla Sahalahti-Seura julkaisi kaksi muisteluteosta. Poikkeuksellista on, että kyseessä ovat isän ja pojan muistelukset.

FT Kari Elkelä toimitti kirjaksi sahalahtelaisen maanviljelijän Lauri Joosepinpoika Arran (1856–1968) tallentaman laajan aineiston paikallishistoriaa ja perinnetietoa. FT Olavi Hovi puolestaan kokosi kirjoihin ja kansiin Lauri Martti Arran (s.1926) muistoja Sahalahdelta.

Arrojen tarinat luovat omalta osaltaan ajankuvaa ja värittävät paikallishistoriaa. Yksilölliset muistot ovat syntyneet vuorovaikutuksessa ympäröivän yhteisön kanssa ja ovat sikäli osa kollektiivista muistiamme. Kirjojen toimittajat ovat jonkin verran taustoittaneet tarinoita, jotta lukijan olisi helpompi asettaa ne ajallisiin ja paikallisiin yhteyksiinsä.

Kari Elkelä ja Olavi Hovi ovat mukana Sahalahden kirjanystävien ja kirjaston kotiseutukirjaillassa maanantaina 10.10. He kertovat toimitustyöstään, ja yleisöllä on tilaisuus jakaa lukukokemuksiaan ja kirjojen herättämiä ajatuksia niiden toimittajien kanssa. Kotiseutukirjailta alkaa Sahalahden kirjastossa kello 18.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?