Virpi Järvinen valittiin Hattulan kirkkoherraksi

Virpi Järvinen valittiin Hattulan kirkkoherraksi.

Virpi Järvinen valittiin Hattulan kirkkoherraksi.

Pälkäneläinen Virpi Järvinen on valittu Hattulan kirkkoherraksi. Kolmannelta vaalisijalta virkaan ponnistanutta Järvistä äänesti 280 seurakuntalaista.

Tuomiokapitulin suosikki kirkkoherraksi oli Lopen seurakunnan vs kirkkoherra Juha Koivulahti. Hän sai 124 ääntä. Toiselle vaalisijalle asetettua Pellon kirkkoherra Mikko Peltosta äänesti 179 seurakuntalaista.

Kymmenen vuotta sitten papiksi vihitty Järvinen on toiminut käytännössä koko papinuransa Hattulassa. Hän aloitti vuonna 2006 seurakuntapastorin sijaisena ja myöhemmin vakinaisena seurakuntapastorina. Vuonna 2014 hänet Järvinen valittiin kappalaiseksi, mutta viimeiset puolitoista vuotta hän on toiminut kirkkoherran viransijaisena.

Vajaan kymmenentuhannen asukkaan Hattula on Hämeenlinnan kyljessä kasvava juureva hämäläispitäjä. Seurakuntaan kuuluu noin 8000 jäsentä. Pappeja on kirkkoherra mukaan lukien neljä. Kirkkoherran virka vapautui, kun vuodesta 2000 asti kirkkoherrana toiminut Satu Holm jäi eläkkeelle.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?