Pälkäne viettää 150-vuotisjuhlaa

Pälkäne viettää sunnuntaina 150-vuotisjuhlia. Ensimmäinen kuntakokous järjestettiin helmikuussa 1866. Alkuvaiheet eivät olleet helpot, sillä alkamassa olivat nälkävuodet.

Kunnallishallinnon järjestämistä juhlitaan Nuijalla kello 13 alkaen. Juhlassa päästään muun muassa ensimmäisen kuntakokouksen tunnelmiin ja nähdään Yrjö Tikan keräämiä vanhoja postikorttikuvia Pälkäneeltä ja Luopioisista.

Historiakatsauksen pitää Kaarle Sulamaa ja tervetulosanat lausuu kunnanhallituksen puheenjohtaja Eero Laesterä. Musiikista vastaavat nuoret pälkäneläistaitajat Aleksi Saari, Pyry Vaismaa ja Eveliina Virtanen sekä Päivi Marko.

Päävastuun juhlasuunnitelmista kantanut Paula Syväsalmi Pälkäne-Seurasta vitsailee, että laskentatavasta riippuen kyse on 150-vuotisjuhlasta, yhdeksänvuotisjuhlasta tai 298-vuotuisjuhlasta: kuntaliitoksessa muodostettu uusi Pälkäneen kunta täyttää vuodenvaihteessa kymmenen vuotta, ja yhteensä Pälkäneellä ja Luopioisilla on ikää 298 vuotta.

– Alun perin Pälkäneen ja Luopioisten juhlia piti viettää erikseen. Kun juhlat päätettiin yhdistää, Pälkäne-seuran valmistelut olivat jo hyvässä vauhdissa, kulttuurituottaja Marketta Vaismaa selvittää juhlan taustoja.

Juhlan päätteeksi on kahvitarjoilu.

Pälkäne viettää sunnuntaina 150-vuotisjuhliaan.

Pälkäne viettää sunnuntaina 150-vuotisjuhliaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?